Național Ultima oră
După decenii de așteptare, clădirea simbol a litoralului românesc va fi reabilitată
După decenii de așteptare, clădirea simbol a litoralului românesc va fi reabilitată
16/01/2020 ⋅ 0 comentarii

După decenii de așteptare și patru licitații eșuate, începe reabilitarea Cazinoului din Constanța. În doi ani și jumătate, clădirea simbol a litoralului românesc ar trebui să își recapete strălucirea. Lucrările pentru cazinou vor costa cel puțin 56 de milioane de lei, iar banii vin de la ministerul Dezvoltării, conform stiri.tvr.ro.

Contractul pentru reabilitarea Cazinoului a fost semnat de autorități la sfârșitul anului trecut. Compania Națională de Investiții a semnat Ordinul pentru începerea lucrărilor de reabilitare a Cazinoului din Constanța cu data de 15 ianuarie 2020.

Discuțiile despre reabilitarea cazinoului au început încă din anii '90. În ultimii opt ani au fost organizate patru licitații, dar toate au eșuat din cauza contestațiilor, clădirea fiind pasată între autorități. 

Edificiul simbol de la malul mării, construit în stilul Art Nouveau, a fost inaugurat în 1910, în anii săi de glorie, fiind principala atracție a litoralului românesc.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.