Național Social Religie Externe
Numărul persecuţiilor împotriva creştinilor a crescut la nivel mondial
Numărul persecuţiilor împotriva creştinilor a crescut la nivel mondial
16/01/2020 ⋅ 0 comentarii

Numărul persecuţiilor împotriva creştinilor a crescut la nivel mondial, conform organizaţiei creştine de ajutor Open Doors din Germania, potrivit DPA.

    Conform Indexului Mondial al Persecuţiei publicat de organizaţie, aproape 9.500 de bisericii şi instituţii ale bisericii au fost atacate, distruse sau închise într-un an.

 Numărul este de cinci ori mai mare decât cel înregistrat în anul precedent, conform raportului publicat miercuri.

 În primul rând, există "un atac al autorităţilor asupra vieţii bisericeşti în China", a spus un purtător de cuvânt.

 Conform raportului organizaţiei, circa 5.500 de atacuri asupra unor instituţii bisericeşti au fost contabilizate între 1 noiembrie 2018 şi 31 octombrie 2019.

 O altă problemă este expansiunea ideologiei islamiste în Africa, se mai arată în raport.

 Conform propriei definiţii, Open Doors foloseşte un sens larg al termenului ''persecuţie'', care include diferite forme de discriminare.

 Aproximativ 150 de ţări sunt luate în considerare în analiză, evaluate în şase categorii. Primele 50 de ţări cu cel mai ridicat nivel al persecuţiilor sunt incluse în acest index global.

    Raportul anual al grupului, care este considerat foarte religios, a fost criticat în trecut pentru metodologia sa.

Sursa: Agerpres

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.