Din Arad Cultură Ultima oră
(FOTO) Fațada Teatrului Clasic ”Ioan Slavici”, iluminată în culorile drapelului național al României
(FOTO) Fațada Teatrului Clasic ”Ioan Slavici”, iluminată în culorile drapelului național al României
15/01/2020 ⋅ 0 comentarii

Astăzi, începând de la ora 18.00, fațada Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” din Arad a fost iluminată în culorile drapelului național al României, după ce, în prealabil pe ea a fost montat un mash cu imaginea lui Mihai Eminescu

Astfel, Aradul s-a alăturat inițiativei Ministerului Culturii de a evidenția o clădire reprezentativă și imaginea poetului nostru național. 

"În acest an, am iniţiat o acţiune unitară, aşadar, la ora 18,00, va fi aprinsă flacăra culturii, simbolic, pentru că vor avea loc acţiuni simultan în aproape toate oraşele ţării", a precizat ministrul Culturii.

 În fața Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” din Arad au fost prezente și oficialități locale, ocazie cu care a fost transmis mesajul ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

 "Cultura se clădeşte zi de zi, câte puţin, intrând într-un muzeu, deschizând o carte, privind o pictură, să reaprindem această flacără, deoarece totul începe cu fiecare dintre noi. Cultura este moştenirea socială pe care o oferim copiilor noştri, pe care o lăsăm tinerilor români de pretutindeni"

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.