Diverse
Încă o groapă comună a fost descoperită la marginea orașului Mariupol
Încă o groapă comună a fost descoperită la marginea orașului Mariupol
26/04/2022 ⋅ 0 comentarii

O a treia groapă comună ar fi fost descoperită lângă Mariupol, a declarat marți primarul orașului asediat din sud-estul Ucrainei, pentru televiziunea de stat, conform ziare.com.

Pe lângă gropile comune descoperite în satele Mangush și Vinohradne, „acum vedem că mai este una”, a spus Vadim Boichenko.

Noi imagini din satelit au arătat o groapă comună în satul Starîi Krîm, potrivit canalului Telegram al autorităților orașului.

Imaginile au arătat tranșee excavate pe teritoriul cimitirului vechi din Crimeea, a anunțat primăria orașului pe Telegram.

Acestea au apărut pe 24 martie, după ce satul a fost ocupat de ruși, și aveau aproximativ 60-70 de metri lungime, a spus consiliul.

Până la 7 aprilie, conform noilor imagini, o parte din gropi au fost acoperite, a precizat consiliul, iar zona de înhumare a crescut.

„Noi gropi au fost înregistrate pe 24 aprilie. Lungimea gropii comune a crescut la mai mult de 200 de metri", a precizat sursa citată.

Boichenko a acuzat forţele ruseşti că au implicat populaţia locală în înmormântări în masă în schimbul hranei.

„Ei (localnicii - n.r.) ne-au spus că trebuie să muncească ore întregi pentru a avea mâncare şi apă. Acum nu există suficient ajutor umanitar în Mariupol, aşa că oamenii sunt forţaţi să facă acest lucru", a declarat el pe Telegram.

CNN nu a putut confirma versiunea autorităţilor legate de gropile comune.

Boichenko a reiterat ideea conform căreia aproximativ 20.000 de locuitori din Mariupol au murit de la începutul invaziei.

„Situaţia din Mariupol rămâne extrem de dificilă. Artileria inamică bombardează fărtăreaţa noastră, Azovstal, combinat siderurgic în care sunt adăpostite trupe ucrainene şi civili. Sunt femei şi copii înăuntru. Este nevoie de încetarea focului pentru a începe evacuarea. Din păcate, nu există o încetare a focului. Oamenii rămân fără mâncare, aproape că nu mai există apă potabilă. Aceasta este o catastrofă umanitară", a spus Boichenko.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.