Național Social Ultima oră Externe
Gest emoționant al copiilor români din Spania. Au pictat ouă de Paște pentru colegii lor ucraineni
Gest emoționant al copiilor români din Spania. Au pictat ouă de Paște pentru colegii lor ucraineni
20/04/2022 ⋅ 0 comentarii

Ambasada României și Institutul Cultural Român din Madrid au organizat cu ocazia sărbătorilor pascale un eveniment caritabil pentru Crucea Roșie spaniolă. Banii vor fi folosiți pentru ajutarea refugiaților. Peste 40 de mii de ucraineni au primit sprijin în adăposturile din Spania de la începutul războiului.

Copiii români din Spania, elevi ai cursurilor de Limbă Cultură și Civilizație Română au pictat ouă de Paște pentru colegii lor ucraineni.

Peste 3000 de copii refugiați din Ucraina s-au înscris în ultimele luni în școlile din Spania. Copiii români au fost impresionați de drama colegilor lor și au vrut să le transmită de Paște un mesaj de pace.

Ouăle încondeiate au fost expuse la Institutul Cultural Român din Madrid, iar vizitatorii au putut face donații. Unele vor ajunge chiar în România.

Tot în cadrul evenimentului caritabil a fost organizat un concert simfonic. Publicul a stat la rând pentru a-i vedea pe trei dintre cei mai apreciați muzicieni spanioli care au interpretat Impresii din copilărie de George Enescu.

Pianistul Josu de Solaun este singurul spaniol câștigător al Concursului Internațional George Enescu, iar în 2019 a fost distins de către președintele României cu Ordinul „Meritul Cultural".

Sursa: TVR

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.