Național Social Ultima oră
Amendă de 3.000 de lei pentru un tânăr care a pus un câine într-un sac de rafie și l-a abandonat pe marginea drumului
Amendă de 3.000 de lei pentru un tânăr care a pus un câine într-un sac de rafie și l-a abandonat pe marginea drumului
15/04/2022 ⋅ 0 comentarii

Un bărbat în vârstă de 20 ani, din județul Neamț, a fost amendat de poliţişti cu 3.000 lei după ce a abandonat un căţel, într-un sac de rafie, pe marginea drumului, conform Digi24.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, agentul principal Georgiana Puşcaşu, a declarat, vineri, că tânărul şi-a motivat gestul prin imposibilitatea unei rude de a îngriji acest animal.

"Deşi tânărul este deţinător de animale, acest lucru nu l-a determinat să se gândească la consecinţele pe care gestul său le poate avea asupra câinelui abandonat. Pentru fapta sa, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform art. 26 din Legea 205 din 2004 privind protecţia animalelor", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Conform unui comunicat transmis de sursa citată și preluat de Agerpres, în ultima perioadă s-au înmulţit aceste cazuri de abandon de pui de animale.

Poliţiştii reamintesc că Legea 205 din 2004 privind protecţia animalelor prevede faptul că abandonul şi sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului reprezintă un act de cruzime faţă de animale şi se sancţionează cu amenda de la 1.000 la 3.000 lei.

"Din păcate, ne confruntăm frecvent cu situaţii în care observăm că grija faţă de animale rămâne o preocupare secundară pentru mulţi cetăţeni. Odată cu evoluţia societăţii moderne au apărut schimbări şi în domeniul protecţiei animalelor, însă nu toţi se conformează. Un simplu act precum sterilizarea atunci când nu mai doreşti ca animalele să se reproducă pentru că nu îţi permiţi să le mai îngrijeşti, poate elimina atât problema unor suflete chinuite şi abandonate cât şi problemele morale ale proprietarului", a declarat inspector de poliţie Irimia Mădălina Gerlinde, medic veterinar în cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, citată în comunicatul menţionat.


Foto: Poliția Română / Captură video via stiri-neamt.ro

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.