Național Din Arad Social Ultima oră
Coloane de camioane înainte de principalele puncte de frontieră din Arad. La Nădlac II şi Vărşand se aşteaptă cinci ore
Coloane de camioane înainte de principalele puncte de frontieră din Arad. La Nădlac II şi Vărşand se aşteaptă cinci ore
11/04/2022 ⋅ 0 comentarii

Coloane de camioane sunt formate, luni, înainte de principalele puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, iar la Nădlac II şi Vărşand se aşteaptă cel puţin cinci ore pentru efectuarea formalităţilor pentru ieşirea din România.

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului de pe site-ul Poliţiei de Frontieră Române, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II sunt deschise patru artere de control pentru traficul greu, dar se aşteaptă 300 de minute la ieşirea din ţară. "Trafic intens - număr mare de automarfare prezente la verificările de frontieră pe sensul de ieşire din ţară", informează aplicaţia.

Camioanele aşteaptă în coloană pe autostrada A1, pe banda de urgenţă, iar în zonă sunt echipaje ale Poliţiei Rutiere.

Aceeaşi situaţie este la PTF Vărşand, unde şoferii de camioane aşteaptă tot cinci ore, aici fiind deschise trei artere de ieşire pentru traficul greu.

La Nădlac I se aşteaptă 90 de minute pentru formalităţi, în timp ce în judeţul Bihor se aşteaptă 100 de minute la PTF Borş I şi 130 de minute la Borş II. În Satu Mare, la Petea, şoferii de camioane aşteaptă 180 de minute pentru a ieşi din România.

Conform autorităţilor, citate de Agerpres, nu sunt probleme în cazul traficului uşor şi turistic. 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.