Național Meteo
21 de județe, sub Cod galben de ceață densă și chiciură
21 de județe, sub Cod galben de ceață densă și chiciură
13/01/2020 ⋅ 0 comentarii

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineaţa, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă şi chiciură, valabile în 21 de judeţe, în orele următoare, anunță Agerpres. 

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în zona joasă a judeţelor Cluj, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud, dar şi în localităţi din judeţele Bacău, Galaţi, Vrancea şi Vaslui se va semnala ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii, local, sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. În aceste zone, izolat, vor fi şi depuneri de chiciură.

Fenomene similare vor persista, până la ora 9:00, în localităţi din judeţele Alba, Covasna, Braşov, Mureş, Harghita, Sibiu, Hunedoara, Olt, Dolj, Teleorman şi în zona joasă a judeţelor Caraş-Severin, Arad, Bihor şi Timiş. Izolat, în localităţi din Timiş va cădea burniţa şi se va forma polei.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.