Național Social Ultima oră Externe
Maratonistul Tibi Ușeriu, într-o nouă misiune de suflet. De data asta, cu ajutoare, în zonele afectate de război în Ucraina
Maratonistul Tibi Ușeriu, într-o nouă misiune de suflet. De data asta, cu ajutoare, în zonele afectate de război în Ucraina
06/04/2022 ⋅ 0 comentarii

Maratonistul Tibi Ușeriu, împreună cu Asociația Tășuleasa Social, ne-au obișnuit cu binele. Binele pentru comunitate, binele pentru natură, binele pentru oamenii aflați în situații limită. 

Dacă până acum Tibi Ușeriu a reușit să ne determine să îl însoțim cu sufletul la gură în ultramaratoanele la care a participat, sau ne-a bucurat cu toate activitățile de împădurire derulate până acum, cu Via Transilvanica sau transporturile lui Moș Crăciun pentru copiii mai puțin norocoși, de data aceasta a mers acolo unde, convine sau nu unora dintre noi, este cea mai mare nevoie de ajutor: zonele afectate de război din Ucraina. 

A mers în calitate de ambasador al uneia dintre cele mai mari asociații umanitare din lume, Die Johanniter, pentru a însoți camioane cu transporturi  de bunuri de maximă  necesitate.

Tășuleasa Social a creat în parteneriat cu Johanniter-Unfall-Hilfe e.V., Humanity Hub, iar Tibi Useriu este primul reprezentant Tășuleasa Social care însoțește un convoi umanitar.

„Până acum ne-am îndeplinit misiunea de la distanță. Camioane cu bunuri de maximă necesitate ajung în hub-ul nostru din Bistrița, echipa noastră se ocupă de sortare, paletare, împachetare și încărcare, apoi discutăm cu diverși reprezentanți din locațiile unde oamenii sunt aflați în nevoie din cauza războiului, pentru a ști care este destinația fiecărui camion.

De data aceasta, un reprezentat Tășuleasa Social a trecut granița spre Ucraina, cu misiunea specială de a supraveghea gestiunea acestor transporturi de bunuri, pentru a vedea, la prima mână, care sunt nevoile acute și cum am putea să îmbunătățim ceea ce facem noi, pentru a fi mai eficienți.

Este Tibi Useriu. Tibi care în mod normal aleargă prin munți și la temperaturi extreme, a însoțit trei camioane cu alimente, medicamente și alte lucruri de maximă necesitate, până în Cernăuți, Kyiv, Vasilkyiv, Obukhiv”, au scris reprezentanții Tășuleasa Social pe pagina de socializare.

Tibi Ușeriu a fost însoțit de Mircea Barbu, un prieten vechi și un jurnalist extraordinar, specializat pe zone de conflict, și care, de altfel, documentează situația în Ucraina încă de la începutul războiului.

„Am povestit cu Tibi, noi echipa. Nu era nevoie să ne convingem de ororile care se întâmplă. Ne era clar că aceste orașe unde am trimis camioane sunt puternic afectate de bombardamente, că orașul Kyiv este pustiu și sub amenințare, că restricțiile impuse civililor sunt extrem de dure, că nu are nimeni voie să intre fără vreun motiv în zona de război, că nu există nimic pe rafturi în magazine, că nu sunt suficiente medicamente și echipament de prim ajutor în spitale sau farmacii. Că războiul este suferință. 

În schimb, este important pentru noi să știm că aceste bunuri ajung unde trebuie, că în ciuda situației extreme, comunitățile încă se pot organiza să primească ajutor umanitar. Și dacă Tibi sau vreunul dintre noi s-a convins de ceva, acel lucru este că este mare nevoie de umanitate.

Mulțumim Mircea Barbu! Mulțumiri speciale lui Oleg Popescu și lui Vasil Onofreychuk pentru suportul logistic pe teritoriul Ucrainei! Tibi, îți mulțumim pentru raportul tău, pentru povești, imagini, pentru că ai însoțit convoiul și pentru că te-ai întors cu sfaturi și informații valoroase pentru noi”, au mai scris aceștia pe Facebook. 

„Camioanele care pleacă din hub-ul nostru nu aduc pacea, deși am vrea să fie atât de simplu. Dar vom continua să trimitem transporturi oriunde va fi nevoie, oriunde există oameni care au nevoie” - Tășuleasa Social


Foto: Tibi Ușeriu / Tășuleasa Social

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.