Național Life
Grădina Zoologică din Oradea are încă un pui de lamă
Grădina Zoologică din Oradea are încă un pui de lamă
10/01/2020 ⋅ 0 comentarii

La Grădina Zoologică din Oradea s-a născut în urmă cu trei săptămâni un pui de lamă, al doilea în decurs de un an, familia lamelor ajungând astfel să numere cinci exemplare, a anunţat, într-un comunicat remis Agerpres, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea, Loredana Buz.

Puiul de lamă de la Zoo Oradea deocamdată se hrăneşte doar cu lapte matern, urmând ca, treptat, să-i fie introduse în meniu legume mărunţite, morcov, sfeclă, varză, bostan şi mere.

"Este foarte bine când într-o grădină zoologică apar pui, e un semn că animalele se bucură de îngrijire şi alimentaţie adecvată", a declarat biologul Grădinii Zoologice Oradea, Florin Ienciu. Potrivit acestuia, este cu atât mai mult o bucurie cu cât sarcina a fost dusă la bun sfârşit, după o perioadă de gestaţie îndelungată, care, la lame, este de 11,5 luni.

Mama şi puiul pot fi admiraţi de către vizitatori într-un ţarc situat lângă locul de joacă. Cel mai mic membru al familiei nu are deocamdată un nume, motiv pentru care orice persoană fizică sau juridică îi poate oferi unul în urma încheierii unei "adopţii".

Conform aceleiași surse, puiul de lamă nu este singurul locatar nou al Grădinii Zoologice din Oradea. Zilele trecute, familia caprelor cameruneze s-a mărit cu doi iezi (un mascul şi o femelă), iar familia oilor cameruneze, cu trei miei (un mascul şi două femele). De asemenea, în ultimele luni, grădina de animale a Zoo Oradea s-a îmbogăţit cu un pui de elan, un pui de zebu, unul de măgar, unul de ponei, mai multe raţe şi gâşte sălbatice.

 

Sursa foto: Zoo Oradea

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.