Național Social Ultima oră Externe
Are doar 16 ani și s-a așezat în fața gloanțelor pentru a-și salva frățiorul de 8 ani
Are doar 16 ani și s-a așezat în fața gloanțelor pentru a-și salva frățiorul de 8 ani
20/03/2022 ⋅ 0 comentarii

Katerina Vlasenko este o tânără de doar 16 ani din Ucraina, iar povestea ei a emoționat o lume întreagă. Aceasta i-a salvat viața frățiorului ei de 8 ani, aruncându-se pur şi simplu în faţa mitralierelor. Deși a a fost împușcată de 12 ori, adolescenta a supraviețuit. 

Povestea Katiei a devenit cunoscută după ce joi, 18 martie, preşedintele Volodimir Zelenski a vizitat-o în spital. I-a adus flori şi a felicitat-o pentru curajul său extraordinar. Tânăra i-a transmis preşedintelui Ucrainei că adolescenţii din Ucraina îl susţin. ”Toată lumea de pe TikTok te susţine, domnule preşedinte”, a fost mesajul Katiei pentru Zelenski.

Katerina, împreună cu familia ei, a decis să plece din Kiev încă de la primele bombardamente ale ruşilor în zonele rezidenţiale ale capitalei Ucrainei. La scurt timp după plecarea din Kiev, familia Vlasenko a fost oprită la un punct de control instalat de soldaţii ruşi. Din senin, aceştia au început să tragă asupra maşinii, relatează observatornews.ro.

„Îmi amintesc că primul glonţ mi-a intrat în genunchi”, a povestit, conform aceleiași surse, Katerina. Igor, fratele ei în vârstă de doar 8 ani, a ieşit din maşină şi a început să ţipe la militarii ruşi pentru că sora lui e rănită şi plină de sânge. Durerea micuţului nu i-a impresionat pe ruşi care au deschis din nou focul. Anticipând ce urmează să se întâmple, Katerina nu a stat pe gânduri: a ieşit din maşină şi s-a pus practic între armele ruşilor şi fratele ei. „Gloanţele au lovit-o în spate, în coaste şi plămâni, şi în picioare. Cel mai grav a fost rănită pentru că şi-a acoperit fratele mai mic cu propriul ei corp”, a declarat Tatiana, mama tinerei. 

Katerina a supraviețuit celor 12 gloanțe, iar acum este internată într-un spital din Kiev.

Nu este prima dată când familia Vlasenko fuge de ruși. Prima dată s-a întâmplat atunci când armata rusă a intrat în Crimeea. 


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.