Național Social Ultima oră
Patriarhia și Jandarmeria Română au dat startul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!” – ediția 2022
Patriarhia și Jandarmeria Română au dat startul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!” – ediția 2022
16/03/2022 ⋅ 0 comentarii

Ediția din acest an a campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”, desfășurată de Patriarhia Română și Jandarmeria Română, a început marți la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (IGJR), cu participarea a 200 de donatori din partea Jandarmeriei și a Voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale, care s-au ocupat de partea de organizare.

Noua ediție a Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!” se desfășoară în perioada 15-16 martie 2022, iar în cadrul ei, informează Basilica.ro, vor dona sânge 1.000 de jandarmi. Acțiunea a debutat în 2013 și până azi a reușit să recolteze 2.500 de litri de sânge de la 36.000 de donatori fideli.

„Donarea de sânge aduce un beneficiu atât donatorului, cât și celui care are nevoie de sânge. Prin donarea de sânge scădem riscul de afecțiuni cardiovasculare, scădem riscul de apariție a afecțiunilor maligne și înnoim celulele din circulația sanguină, aducând un beneficiu apărării anti-infecțioase”, a explicat pentru Trinitas TV dr. Mihăiță-Emilian Ion, medic la Centrul de transfuzie sanguină al Ministerului Apărării Naționale.

Col. Militaru Marius, șeful serviciului Comunicare publică al Jandarmeriei Române, a vorbit, conform aceleiași surse, despre „implicarea Jandarmeriei alături de partenerii săi tradiționali, de Patriarhia Română și Centrul de transfuzie sanguină al Ministerului Apărării Naționale, pentru că este o campanie integrată pe care o desfășurăm de aproape zece ani, timp în care s-au donat mii de litri de sânge”.

Donează sânge, salvează o viață!


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.