Național Social Ultima oră Externe
UNICEF: La fiecare secundă, un copil din Ucraina devine refugiat. ”Criză fără precedent după Al Doilea Război Mondial”
UNICEF: La fiecare secundă, un copil din Ucraina devine refugiat. ”Criză fără precedent după Al Doilea Război Mondial”
15/03/2022 ⋅ 0 comentarii

La fiecare secundă, un copil din Ucraina devine refugiat, a afirmat marţi Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF), comentând în legătură cu afluxul continuu de persoane care fug din această ţară de la declanşarea invaziei ruse.

În ultimele 20 de zile, circa 1,4 milioane de copii au fost nevoiţi să fugă din Ucraina, circa 55 pe minut sau „practic un copil pe secundă”, a declarat James Elder, un purtător de cuvânt al UNICEF, în timpul unei conferinţe de presă a ONU la Geneva, potrivit AFP, citată de Agerpres.

„Această criză, în termeni de viteză şi de scară, este fără precedent după Al Doilea Război Mondial”, a subliniat Elder.

Purtătorul de cuvânt al UNICEF a subliniat de asemenea, făcându-se ecoul unor afirmaţii ale secretarului general al ONU, Antonio Guterres, că aceşti copii „sunt supuşi unui risc semnificativ de separare, violenţe, exploatare sexuală şi trafic de persoane”.


Foto:  Vadim Ghirda

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.