Național Cultură Life Ultima oră
Număr record de vizitatori la expoziția ”Brâncuşi. Sublimarea formei” din Bruxelles
Număr record de vizitatori la expoziția ”Brâncuşi. Sublimarea formei” din Bruxelles
08/01/2020 ⋅ 0 comentarii

Expoziţia ”Brâncuşi. Sublimarea formei”, eveniment principal al festivalului Europalia, coordonat de Institutul Cultural Român alături de Europalia International din Belgia, este una dintre cele mai vizitate de la Palatul Artelor Bozar, potrivit news.ro.

Sculpturile artistului român au atras mai mult de 85.000 de persoane, un număr record pentru o expoziţie dedicată unui artist român peste hotare, potrivit cifrelor furnizate de reprezentanţii Bozar. Organizatorii au decis încă de la pragul de 50.000 de vizitatori ca expoziţia să fie prelungită de la 12 ianuarie, când trebuia să se încheie, până la 2 februarie 2020.

„Brâncuşi. Sublimarea formei” cuprinde peste 25 de sculpturi expuse pe o suprafaţă de 1.500 mp, alături de alte 200 de obiecte, fotografii, documente.

”Brâncuşi s-a preocupat să găsească esenţa lucrurilor, esenţa unui chip. Un sculptor cu o educaţie academică poate să facă acest lucru. Brâncuşi simplifică forma şi de aceea am şi intitulat această expoziţie, sublimarea formei, pentru că el ajunge la simplificare până la a o sublima”, a caracterizat expoziţia curatorul Doina Lemny.

Festivalul Internaţional de Artă EUROPALIA este considerat manifestarea culturală de cea mai mare amploare din Belgia. 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.