Național Social Ultima oră
Biblioteca Naţională şi Muzeul Ororilor Comunismului în România organizează o campanie umanitară pentru refugiații din Ucraina
Biblioteca Naţională şi Muzeul Ororilor Comunismului în România organizează o campanie umanitară pentru refugiații din Ucraina
10/03/2022 ⋅ 0 comentarii

Biblioteca Naţională şi Muzeul Ororilor Comunismului în România organizează, începând de joi, campania umanitară "Alături de refugiaţii din Ucraina".

"Pentru a veni în sprijinul refugiaţilor ucraineni, greu încercaţi în aceste zile negre ce afectează pacea întregii lumi, Biblioteca Naţională a României, împreună cu Muzeul Ororilor Comunismului în România, se alătură demersurilor de ajutorare a refugiaţilor, organizând la sediul lor, începând din 10 martie, o campanie umanitară de strângere de donaţii", precizează Biblioteca Naţională, pe pagina sa de Facebook.

Refugiaţii au nevoie, în primul rând, de materiale de strictă necesitate: aşternuturi de pat şi prosoape, pături, obiecte de igienă personală, aparate de încălzit, alimente neperisabile, recipiente şi tacâmuri de unică folosinţă, cartele SIM, telefoane, haine călduroase pentru femei şi copii. Pentru copii mai sunt necesare jucării, jocuri, caiete, cretă, creioane, hârtie, cărţi pentru orice grupă de vârstă, chiar cu text în diferite limbi străine, transmit reprezentanţii Bibliotecii Naţionale.

Organizatorii campaniei îşi exprimă speranţa să aducă alături cât mai multe ONG-uri şi, mai ales, oameni obişnuiţi dispuşi să dea o mână de ajutor.

Foto: Vadim Ghirda


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.