Național Din Arad Social Ultima oră
El este Claudiu, are 21 de ani și este chipul tuturor pompierilor salvatori care în aceste zile sunt în punctele de frontieră cu Ucraina
El este Claudiu, are 21 de ani și este chipul tuturor pompierilor salvatori care în aceste zile sunt în punctele de frontieră cu Ucraina
08/03/2022 ⋅ 0 comentarii

El este Claudiu, are 21 de ani și este chipul tuturor pompierilor salvatori care în aceste zile sunt în punctele de frontieră cu Ucraina.

Și, da, chipul lui ne este multora cunoscut tocmai pentru că de câteva zile atât jurnaliști cât și reprezentanții Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din țară, inclusiv arădenii noștri, l-au identificat ca fiind reprezentantul tuturor pompierilor care în aceste zile se află în punctele de frontieră cu Ucraina. 

„El ne reprezintă pe toți cei care ne facem datoria acasă sau departe de casă. 

De dimineața până seara, aleargă în toate direcțiile și este o alinare pentu cei care pășesc în aceste zile pe pământ românesc, în granițele cu Ucraina. 

Nu este pompier arădean, nu am întrebat din ce unitate face parte, dar este reflexia efortului tuturor pompierilor salvatori care în aceste zile sunt în punctele de frontieră cu Ucraina”, scriau cei de la ISU Arad, pe pagina de socializare.

Într-o postare pe Facebook, Ministerul Afacerilor Interne ne face cunoștință cu Claudiu... pompierul care pare doar un copil. Unul plin de energie, care nu precupețește niciun efort în a-i ajuta pe cei aflați în suferință.

Când nu e îmbrăcat în uniforma de pompier, mulți cred că este un licean.

Are 21 de ani și, de doi ani, este pompier în Huedin.

Din 2020, când dezbracă costumul de stingere, îl îmbracă pe cel roșu și zilnic luptă contracronometru pentru a salva vieți… De săptămâna trecută, a primit o altă misiune, tot pentru a salva destine.

După o tură obositoare, joi era ziua lui liberă, care se anunța liniștită, până când a primit un telefon de la comandant:

- Claudiu? Avem nevoie de oameni la vama Siret. Mergi?

- În cât timp se pleacă?

- Hai repede la unitate să vorbim! Dar ia și bagajul, că nu se știe cât durează. Și ia-ți haine groase. E frig acolo.

În 25 de minute, Claudiu era la unitate alături de alți colegi chemați și ei.

Comandantul le-a vorbit despre misiune.

- Nu o să fie ușor. Nu știm cât va dura și cât veți sta departe de casă. Cert este că oamenii aceia au nevoie de voi.

Claudiu a fost printre primii care s-au îmbarcat spre destinația Siret. Comandantul l-a întrebat:

- Claudiu, crezi că te descurci?

- Contați pe mine, domnul Comandant! Vă rog să contați pe mine!

Nu a durat mult de când a ajuns la Siret și Claudiu s-a făcut imediat remarcat.

Nu a stat nicio secundă.

- Copilul acesta are atâta energie, a spus cineva, arătând spre Claudiu care, de ore bune, fie ajuta la căratul bagajelor pe femeile din Ucraina, fie ținea în brațe copiii lor.

De la distanță, părea un copil care ajută alți copii, mame, cu bagaje mari în spate.

 A fost și întrebat la un moment dat:

- Mai poți, copile?

- Încă nici nu am început, i-a răspuns Claudiu, zâmbind când a auzit cum i-a spus.

El este Claudiu, un tânăr de 21 de ani, care are un singur regret: se simte neputincios în fața dramelor acestor oameni care au fost nevoiți să-și părăsească țara pentru a-și salva viețile.

El este Claudiu, la o prima vedere, un copil, dar ce copil frumos!

Dacă mergeți în vama Siret și îl vedeți, salutați-l! Copilul acesta chiar merită! 

Ca el sunt toți voluntarii, pompierii, polițiștii de frontieră, polițiștii și jandarmii… români care, în aceste zile, au arătat cine suntem.

Vouă tuturor, FELICITĂRI!

Voi sunteți ROMÂNIA!


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.