Național Ultima oră
Maria Alexe a adus României a patra medalie la Novi Sad - bronz la sabie!
Maria Alexe a adus României a patra medalie la Novi Sad - bronz la sabie!
05/03/2022 ⋅ 0 comentarii

Maria Alexe a adus României a patra medalie la Novi Sad - bronz la sabie, informează Federația Română de Scrimă. 

Cele patru sportive tricolore au trecut in corpore de faza grupelor și s-au calificat pentru tabloul principal. În primul tur al acestuia, Rosemarie Benciu a pierdut meciul cu Marta Tasic (8-15) și a fost eliminată. Tot din primul tur au părăsit competiția și Alexandra Mitruș, învinsă cu 15-10 de către Liza Bognar (Ungaria), dar și Amalia Stan, întrecută de Victoria Graudins, din Germania, cu 15-11.

Singura sportivă tricoloră rămasă în concurs, Maria Alexe nu a avut nici o problemă cu letona Jelena Piskunova, în primul tur, pe care a învins-o categoric (15-4). În 16-imi, Maria a avut o adversară din Italia, pe Maria Clementina Polli, de care a dispus cu 15-12. În optimi, stelista a eliminat-o pe Fabiola Villegas Montelongo (Spania), în fața căreia s-a impus cu 15-9, apoi a urmat meciul din sferturi, cu italianca Mariella Viale. Maria a controlat meciul de la cap la coadă, a condus în permanență și s-a impus după un final încins. 15-12 cu Viale și tricolora era calificată în semifinale, asigurându-și deja o medalie! În penultimul act, Maria s-a înfruntat cu Martina Giancola, din Italia. După o întâlnire echilibrată în prima ei jumătate, Giancola s-a desprins și a învins cu 15-10. Maria a câștigat medalia de bronz, adăugând a patra medalie la palmaresul delegației noastre la Novi Sad!  Celelalte sportive tricolore s-au clasat pe locul 33 (Alexandra Mitruș), 37 (Amalia Stan) și 42 (Rosemarie Benciu).

Foto: Facebook / Federația Română de Scrimă


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.