Național Comunicate de Presă Ultima oră Externe
Comitetul Olimpic și Sportiv Român vine în sprijinul sportivilor ucraineni care doresc să se pregătească în România
Comitetul Olimpic și Sportiv Român vine în sprijinul sportivilor ucraineni care doresc să se pregătească în România
04/03/2022 ⋅ 0 comentarii

Comitetul Olimpic și Sportiv Român anunță, printr-un comunicat de presă, că vine în sprijinul sportivilor ucraineni care doresc să se pregătească în România, la baza olimpică din Complexul ”Sydney 2000” din Izvorani. Ca urmare a situației grave și a conflictului armat, a înrăutățirii situației și a crizei umanitare după invazia Rusiei în Ucraina, COSR se află în permanentă legătură cu cei de la Comitetul Olimpic din Ucraina, cu președintele Sergei Bubka. COSR le-a transmis mesaje de susținere și le-a prezentat suportul prin deschiderea bazei olimpice de pregătire.

Totodată, COSR recomandă Federațiilor Sportive Naționale, care sunt în directă legătură cu organizațiile omoloage din Ucraina sau cu persoane din conducerea tehnică a loturilor olimpice din această țară, să transmită tuturor celor care doresc că pot veni în România să se pregătească în Complexul Olimpic ”Sydney 2000” din Izvorani. Toate cheltuielile aferente pregătirii, precum și a condițiilor de cazare și masă, vor fi suportate de către forul olimpic român. De asemenea, asistența medicală și toate testele medicale pentru COVID-19 vor fi suportate împreună cu partenerul COSR, Rețeaua de sănătate Regina Maria. 

Urmând recomandările Comitetului Olimpic Internațional și ale Comitetelor Olimpice Europene, COSR și-a manifestat sprijinul și este solidar cu Ucraina, în spiritul declarațiilor și acțiunilor recomandate de forurile olimpice internaționale.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.