Național Social Ultima oră
Avortul, principala cauză a morții și în 2019. Anual se estimează în jur de 40-50 de milioane de avorturi în întreaga lume
Avortul, principala cauză a morții și în 2019. Anual se estimează în jur de 40-50 de milioane de avorturi în întreaga lume
05/01/2020 ⋅ 6 comentarii

Cu toate eforturile organizațiilor pro-viață, dar și ale liderilor religioși din întreaga lume care aduc în atenție constant gravitatea și amploarea avortului, acest procedeu a curmat și în 2019 peste 42 de milioane de vieți, fiind principala cauză a morții în anul care s-a încheiat, informează basilica.ro.

Cele mai recente statistici referitoare la avort aparțin Worldometers care utilizează cifre furnizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), conform căreia, în fiecare an se estimează în jur de 40-50 de milioane de avorturi în întreaga lume, aproximativ 125.000 de avorturi pe zi.

Statistica sumbră arată că numărul de avorturi din întreaga lume este mai mare decât numărul cumulat al persoanelor care și-au pierdut viața din cauza cancerului, SIDA, a accidentelor rutiere și sinucideri.

Potrivit statisticilor existente, din 1958 până în prezent în România au fost înregistrate aproximativ 23 de milioane de avorturi.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

20.03.2020 07:37
Veronica Novițchi
Să dia dumnezeu la oricine își dorește îngererași copii merită să vină pe lumea asta! la fel cum am venit și noi pe lume! datorită mamei cu inimă mare așa să facă orice mămică să-și dorească din inimă o sarcină!💝🌹
21.01.2020 13:53
Damian Alexandra
Am aflat că în Australia s-a adoptat o lege criminala ce permite uciderea fătului până în ultima zi de sarcina cu sprijinul medicilor.
Am căutat în Codul Penal Român sa vad ce prevede și am găsit la art. 201 (7) și art. 202 (7) că femeia însărcinată poate renunța la sarcina fără a fi pedepsită și de asemenea poate aduce vătămare fătului.
Fundațiile ProVita și Prețuiește Viața au acțiuni pentru oprirea avorturilor de orice fel.
17.01.2020 21:59
Ira
Ar fi bine să se facă o lege în care să fie înterzise avorturile, sunt o sumedenie de metode de protecției și dacă au putut să facă copilul atunci să fie buni să-l crescă. Ce fel de suflet poți să ai să-ți omori propriul copil ;(
13.01.2020 23:03
Violeta
Buna eu nu sunt de acord cu avortul,dacă Dumnezeu ti-l da înseamnă că acel suflet nevinovat trebuie sa vina pe lume!Oameni fara suflet care opreste venirea pe lumea a unui copil ma refer la acei care sunt sănătoși,nu care au probleme,
10.01.2020 11:14
Mihaela
Bună.Nu toate fac avort doar pentru că nu își doresc copilul . Dar când depinde de factori medicali nu mai ai ce face . De exemplu :copilul nu se mai dezvoltă, Are diverse probleme fizice etc. Când medicul îți zice s-ar putea să nu îți mai revii după naștere.Eu sincer nu aș vrea să am un copil cu probleme să îl văd că se chinuie și să mă chinui și eu sau mai rău să îl las singur pe lume.
06.01.2020 15:04
Zita Toth
Sunt psiholog de meserie .mi as dori sa pot colabora cu asociația dv.stra pt a înființa in orașul Bistrița un centru pt consilierea gravudutelor care s-ar gândi la un posibil avort .cu susținere și prin consiliere am putea face o campanie pro viața și mai degeaba să le canalizam spre a oferi acești copii spre adopție.