Național Externe
Românii sunt sfătuiți să evite călătoriile în Irak. Recomandările MAE
Românii sunt sfătuiți să evite călătoriile în Irak. Recomandările MAE
03/01/2020 ⋅ 0 comentarii

”Având în vedere escaladarea tensiunilor în zona Orientului Mijlociu, generată de ultimele evenimente din Republica Irak, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să evite călătoriile care nu sunt absolut necesare în această țară. De asemenea, cetățenilor români care se află în Orientul Mijlociu, Ministerul Afacerilor Externe le recomandă să evite zonele în care au loc mitinguri, manifestații politice sau orice fel de demonstrații”, precizează Ministerul Afacerilor Externe. 

“Cetățenii români sunt sfătuiți să se informeze, în prealabil, asupra situației de securitate din zonele în care urmează să călătorească, să aibă o atitudine cooperantă cu autoritățile locale și să își noteze coordonatele de contact ale celei mai apropiate misiuni diplomatice sau consulare române, coordonate disponibile la următoarea adresă: www.mae.ro/romanian-missions”, au adăugat oficialii MAE.

Cetățenilor români din acea zonă li se recomandă să își anunțe prezența la cea mai apropiată misiune diplomatică sau consulară română și să își transmită coordonatele, pentru a putea fi contactați în eventualitatea apariției unei situații de urgență.

În urma uciderii, vineri dimineață, a generalului iranian Qassem Soleimani, aflat pe teritoriul Irakului, în urma unui bombardament american care l-a avut drept țintă pe general, demonstranți pro-iranieni au atacat amsabada SUA la Bagdad. 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.