Național Ultima oră
Echipa de robotică a României, medalie de argint la Campionatul Internațional de Robotică de la Sankt Petersburg
Echipa de robotică a României, medalie de argint la Campionatul Internațional de Robotică de la Sankt Petersburg
02/02/2022 ⋅ 0 comentarii

Echipa de robotică AutoVortex România, coordonată de profesorul Ionuț Panea,  a obținut medalia de argint la Campionatul Internațional de Robotică, organizat zilele acestea la Sankt Petersburg, Rusia.

„Am obținut locul 2 la Campionatul Internațional de Robotică din St. Petersburg. Mulțumim frumos tuturor pentru sprijin și susținere!”, a fost mesajul echipei AutoVortex.

Mesaj de de felicitare de la Ministerul Afacerilor Externe

Felicitări echipei de robotică AutoVortex Romania pentru performanța deosebită de a câștiga locul al doilea la Campionatul Internațional de Robotică, organizat la Sankt Petersburg, în Federația Rusă! Rezultatul obținut completează în mod fericit seria de succese internaționale  pe care echipa AutoVortex le-a înregistrat constant, încă de la momentul înființării, în anul 2012. Dorim mult succes echipei la viitoarele competiții și mulțumim , încă o dată, pentru contribuția adusă la promovarea imaginii României 🇷🇴 în lume.”, au scris reprezentanții MAE pe pagina de socializare.

După 8 ani în care au obținut doar locul I, coordonatorul echipei, aflat în direct la Serviciul de noapte, a spus că mai au însă o șansă să-și ia revanșa, la concursul de luna viitoare. 

"A fost o competiție foarte interesantă. Noi ne-am mobilizat pe ultima sută de metri. A fost o întreagă aventură cu mobilizarea pentru plecare,  cu luarea biletelor în ultimul moment. Momentan, Rusia este închisă pentru vizitatori. Am reușit doar să ajungem cu ajutorul celor de la Ministerul Afacerilor Externe,  cărora le mulțumim pentru ajutor. Am venit opt persoane: eu si șapte copii. Am avut o surpriză neplăcută în Turcia, unde am avut escală. Ne-au fost confiscate toate bateriile roboților. A fost un șoc destul de mare și nu știam dacă mai putem participa sau nu. Fix cu o zi înainte de ajungerea noastră, au intrat în vigoare noi restricții din cauza pandemiei, de aceea a trebuit limitat masiv numărul de echipe care să participe la concurs. Am reușit să trecem peste toate aceste probleme, ne-am descurcat foarte bine, am reușit să intrăm în finală. A câștigat alianța echipelor rusești, noi am participat cu două divizii – doi roboți - iar finala a fost România plus România contra Rusia plus Rusia, dar din păcate,  am obținut locul doi. Timp de opt ani de zile am avut locul întâi, dar mai avem încă o șansă să ne luăm revanșa în luna martie, tot în Rusia”, a declarat Ionuț Panea.

Foto: Facebook / AutoVortex

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.