Național Life Ultima oră
Imagini rare surprinse în Parcul Național Piatra Craiului. Un râs, filmat cu ajutorul camerelor de monitorizare
Imagini rare surprinse în Parcul Național Piatra Craiului. Un râs, filmat cu ajutorul camerelor de monitorizare
13/01/2022 ⋅ 1 comentarii

Imagini rare au fost surprinse în Parcul Național Piatra Craiului, unde un râs (Lynx Lynx)  a fost filmat cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei.

 Imaginile au fost postate de administratorii parcului pe pagina de socializare.

 Potrivit specialiștilor, România are una dintre cele mai mari populații de râși din Europa. 

Râsul este cea mai mare felină din Europa, atingând greutatea de până la 40 de kilograme și o lungime de peste un metru. Este un carnivor extrem de discret, rar putând fi văzut de oameni în libertate.

Populația de râs din Romania a ajuns în prezent, potrivit specialiștilor în cinegetică, la un număr aproximativ de 2.600 de exemplare la nivelul întregii tari.

Foto: captură 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

16.01.2022 18:55
Corina Popescu
Buna seara, in urma cu aprox 7-8 ani , am vazut pui de ras, si mama vazuta ca o umbra in padure, cand incepeam sa urcam TransfagarasNul. Puiul era in sosea si a fost chemat din padure cu un fel de chiuit, nu pot reproduce sunetul. Nu aveam camera de bord, si a fost ceva de secunde ca durata pana a fugit spre padure. Mai tarziu am realizat impreuna cu sotul, ca puiul de pisica intalnit, era diferit si putin cam mare, si cu urechi ciudate. Am ajuns la concluzia ca nu putea fi decat pui de ras. Intalnire exceptionala. Mult succes. Corina Popescu