Național Ultima oră
Veteranul de război Gheorghe Tamaș, sărbătorit la împlinirea vârstei de 99 de ani
Veteranul de război Gheorghe Tamaș, sărbătorit la împlinirea vârstei de 99 de ani
12/01/2022 ⋅ 1 comentarii

Născut la 12 ianuarie 1923, în Daia Română, veteranul de război Gheorghe Tamaș a împlinit astăzi frumoasa vârstă de 99 de ani.

Prilej numai bun ca reprezentanții Armatei să îl viziteze. Urările de bine și darurile oferite (diplomă, cărți, reviste și tort aniversar) au venit din partea Colegiului Militar Alba Iulia și a Colegiului Național Militar "Mihai Viteazul", respectiv eleva caporal Larisa Buda și elevul sergent Adi Tuță (ambii premiați recent la concursul național "Eroul meu de ieri și de azi"), domnul maior Cosmin Stan, șeful Cercului Militar Alba Iulia,   doamna dr. Petruța Pop și primarul comunei, domnul Visarion Hăprian. 

Înregimentat în cadrul Diviziei 20 Artilerie, veteranul de război a participat în cel de al Doilea Război Mondial, în perioada 1944-1945, luptând pe frontul de Vest, ca observator. Veteranul povestește că a ajuns până în Cehoslovacia, iar experiența avută pe front a fost foarte dificilă. Își amintește și azi, cu durere în suflet, o întâmplare de pe câmpul de luptă, când un un tun a explodat, pierzându-și atunci mai mulți camarazi. Amintirile războiului au rămas vii în mintea și sufletul veteranului de război. Gheorghe Tamaș citește zilnic ziarul și cunoaște tot ce se întâmplă în lume. Are o gospodărie frumoasă și este îngrijit exemplar de fiica sa, doamna Maria Tamaș.

Acțiunea de astăzi face parte din cadrul proiectului de omagiere și aniversare "CREDINȚĂ ȘI PATRIE - Mărturisiri ale veteranilor de război ", inițiat de Cercul Militar Alba Iulia în 2017 și implementat în parteneriat cu Colegiul Național Militar "Mihai Viteazul "Alba Iulia.

Mulți ani cu sănătate!


Foto: Facebook / Cercul Militar Alba Iulia / Ioana Popa

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

15.01.2022 10:39
Elena
În primul rand, LA MULȚI ANI, SANATOSI..
Uimita, sa nu vad un singur comentariu. îmi exprim gratitudine, pentru astfel de patrioți, creștini.