Național Social Life Ultima oră Externe
Ia românească, vedetă la Expo 2020 Dubai
Ia românească, vedetă la Expo 2020 Dubai
10/01/2022 ⋅ 0 comentarii

Vizitatorii Pavilionului României la Expo 2020 Dubai pot vedea una dintre cele mai importante creaţii româneşti, ia, care urmează să facă parte şi din patrimoniul UNESCO.

 Sunt inclusiv ateliere interactive, unde oricine poate descoperi tainele broderiei, dezvăluite de două tinere creatoare din România.

Iulia Ghenea şi Emilia Tudoran sunt absolvente ale Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti. Ele şi-au folosit iniţialele numelor pentru a crea IE Clothing, un brand care şi-a propus reinventarea iei şi transpunerea valorilor culturale româneşti în vestimentaţia contemporană, notează TVR.

„Marca noastră a fost creată pentru a promova cultura tradiţională şi pentru a aminti generaţiei următoare că ia este cea mai importantă bluză a vestimentaţiei noastre tradiţionale”, a subliniat Emilia Tudoran, una dintre fondatoarele IE Clothing.

Iulia şi Emilia au adus la Expo 2020 Dubai creaţii inspirate din costumele populare româneşti din zona Oaşului şi Vrancei. Toate exponatele au fost făcute manual.

Creaţiile celor două românce vor putea fi admirate toată luna ianuarie. Pavilionul României de la Expo 2020 Dubai a mai găzduit recent un concert de muzică clasică, precum şi un atelier de pictură, în colaborare cu artişti din Insulele Comore.


Foto: Facebook / Pavilionul Romaniei Expo 2020 Dubai


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.