Life Ultima oră Externe
Catherine, Ducesa de Cambridge, împlineşte astăzi 40 de ani
Catherine, Ducesa de Cambridge, împlineşte astăzi 40 de ani
09/01/2022 ⋅ 0 comentarii

Catherine, Ducesa de Cambridge, împlineşte astăzi 40 de ani.

Catherine Elizabeth Middleton s-a născut pe 9 ianuarie 1982, la Reading (Berkshire), oraş din sudul Marii Britanii. A avut o copilărie fericită alături de mama sa, Carole, stewardesă, şi de tatăl ei, Michael, dispecer aerian la compania aeriană "British Airways". Cei doi au făcut avere, fondând "Party Piecces", o firmă de vânzare prin poştă a articolelor festive, de la farfurii de carton la baloane gonflabile. Catherine mai are o soră mai mică, Philippa şi un frate mai mic, James.

A studiat la Colegiul Marlborough, apoi, la 19 ani, s-a înscris la Universitatea "Saint Andrews", din Fife, Scoţia şi a absolvit, în 2005, cu un master în Istoria Artei.

În perioada studiilor de la Universitatea "Saint Andrews", participând la mai multe cursuri comune, l-a cunoscut, în 2001, pe prinţul William de Wales (n. 21 iun. 1982), devenind prieteni. În 2003, au început o relaţie romantică, întreruptă pentru mai multe luni în 2007, perioadă în care au rămas prieteni.

Mereu în vizorul presei, chiar şi pe perioada despărţirii de prinţ, Catherine Middleton a fost remarcată adesea pentru eleganţă, ţinutele ei fiind fotografiate la orice ieşire în public. În 2005, cuplul a devenit subiectul de atenţiei al ziarelor, care au speculat o posibilă căsătorie.

Licenţiată în istoria artei, Catherine Middleton s-a ocupat de achiziţionarea de accesorii pentru firma de confecţii Jigsaw, din Londra.

Prinţul William şi Kate Middleton s-au logodit în luna octombrie 2010, în timpul unei vacanţe private în Kenya. Angajamentul lor a fost anunţat la 16 noiembrie 2010. Regina Elisabeta a II-a şi-a dat acordul, în 2011, privind căsătoria nepotului său, prinţul William, cu Catherine Middleton şi aceştia s-au căsătorit pe 29 aprilie 2011 la Westminster Abbey, potrivit www.biography.com.

Înainte de nuntă, Catherine Middleton a participat la multe evenimente de profil înalt regal, remarcându-se în special prin marea sa discreţie, graţia şi farmecul natural. Cu puţin timp înainte de căsătorie, prinţul William şi Kate Middleton au devenit duce şi ducesă de Cambridge, conform tradiţiei. Prinţul William a devenit, de asemenea, conte de Strathearn (Scoţia) şi baron de Carrickfergus (Irlanda de Nord), Kate devenind, totodată, contesă de Strathearn şi baroneasă de Carrickfergus după căsătoria lor de la Westminster Abbey.

Catherine Middleton a avut un impact major asupra modei britanice, fiind numită "efectul Kate Middleton" şi în 2011, 2012 şi 2013 a fost selectată ca una din cele 100 de persoane cele mai influente din lume de către revista "Time".

La 22 iulie 2013, s-a născut primului copil al cuplului regal William şi Kate, prinţul George Alexander Louis de Cambridge, care este al treilea în linia de succesiune la tronul britanic, potrivit www.telegraph.co.uk.

La 2 mai 2015, Catherine a dat naştere unei fiice, al doilea copil al cuplului, prinţesa Charlotte Elizabeth Diana de Cambridge, care este al cincilea strănepot al reginei Elisabeta a II-a, a patra în linie la tron după fratele ei, prinţul George.

La 23 aprilie 2018, a născut al treilea copil, prinţul Louis Arthur Charles de Cambridge, care este al cincilea în linie la tron după sora sa prinţesa Charlotte Elizabeth Diana. Familia locuieşte oficial la Palatul Kensington, potrivit www.britannica.com.

De la căsătoria ei, ducesa şi-a asumat îndatoriri şi angajamente regale în sprijinul reginei. Ea deţine patronajul a peste 20 de organizaţii caritabile şi militare, inclusiv Action for Children, SportsAid şi National Portrait Gallery. Participă la proiecte prin intermediul Fundaţiei Regale, activitatea sa de caritate concentrându-se pe problemele legate de copiii mici, dependenţă şi artă. Pentru a încuraja oamenii să se deschidă cu privire la problemele lor de sănătate mintală, ducesa a creat campania de conştientizare a sănătăţii mintale "Heads Together", lansată împreună cu Ducele şi prinţul Harry în aprilie 2016. În aprilie 2020, după izbucnirea pandemiei de coronavirus, Ducele şi Ducesa s-au angajat să folosească fundaţia pentru a-i sprijini pe cei din prima linie şi familiile afectate în timpul crizei sanotare, potrivit www.biography.com, citat în documentarul Agerpres.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.