Național Social Life Ultima oră
Ursuleții orfani au nevoie de ajutor. Apelul de Crăciun al singurului centru de reabilitare a puilor de urs din Europa
Ursuleții orfani au nevoie de ajutor. Apelul de Crăciun al singurului centru de reabilitare a puilor de urs din Europa
21/12/2021 ⋅ 0 comentarii

Ursuleții orfani au nevoie de ajutor. Organizația Bear Again din Harghita,  singurul centru de reabilitare a puilor de urs din Europa, a lansat pentru ei campania „Adoptă un orfan”, o campanie care își propune să strângă donații pentru zeci de urși. Cei care dau bani pentru orfelinat vor fi recompensați simbolic cu certificate de adopție și poze sau filmulețe cu micii blănoși.

La Orfelinatul din județul Harghita, urșii primesc o casă, dar și o șansă la viață. Mulți pui au nevoie nu doar de mâncare și atenție, ci și de tratamente medicale. În multe cazuri, puii au grave probleme de sănătate, traume psihice, suferă de deshidratare, malnutriție sau alte boli. Mulți pui au picioarele rupte după ce au fost loviți de mașini și au nevoie să fie operați, după care urmează o perioadă lungă de recuperare.

Puii de urs rămași orfani din cauza braconajului sau accidentelor au nevoie de un an și jumătate sau chiar doi până când se pot descurca singuri în sălbăticie.

Cum puteți adopta un ursuleț orfan

Pentru susținerea campaniei Bear Again „Adoptă un orfan!”, Asociația Pentru Conservarea Valorilor Naturii a creat pagina https://donorbox.org/adoptabear , unde cei interesați pot afla detalii despre acest demers și pot dona sume, începând de la 5 euro, urmând câțiva pași simpli. Aici există posibilitatea optării pentru o singură plată sau pentru o contribuție lunară.

De asemenea, pentru cei care vor să susțină orfelinatul de urși prin virament direct, administrația pune la dispoziție contul Asociației Pentru Conservarea Valorilor Naturii, CIF: 18785836, IBAN (RON): RO65 RZBR 0000 0600 0804 4500, la Raiffeisen Bank.

Administratorii centrului au pregătit cadouri simbolice pentru fiecare „părinte adoptiv”, după cum urmează:

  • pentru o donație de 10 euro primiți prin e-mail un certificat de adopție;
  • pentru 50 de euro primiți, pe lângă certificat și un set de fotografii cu ursuleții din orfelinat;
  • pentru o donație de 100 de euro, la certificat și fotografii se adaugă și un set de filmări cu ursuleții centrului.

Sursa: Digi24.ro

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.