Din Arad Utile Din Bucătăria Lui Eliss Ultima oră
Din Bucătăria Lui Eliss: Paste de casă cu piept de pui și ciuperci, numai bune de gătit în drumeții
Din Bucătăria Lui Eliss: Paste de casă cu piept de pui și ciuperci, numai bune de gătit în drumeții
28/12/2019 ⋅ 0 comentarii

Cei care mă cunosc știu cât de pasionată sunt de drumeții, pe lângă gastronomie. Faptul că ambele se pot împleti atât de bine, mă duce mereu cu gândul la o viață în îmbrățișarea munților, cu o grădină undeva în spatele casei, de unde să îmi pot culege legumele și fructele și să gătesc apoi, în natură, alături de toate elementele care o definesc: soare, vânt, ploaie, zăpadă, etc.

O să încep prin a vă povesti ceva (nu mă lungesc, promit! Știu că Gemenii vorbesc și scriu mult).

În urmă cu un an mă plimbam prin satul Bătrâna, un loc uitat nu de Dumnezeu, ci de oameni. Cu toată frumusețea născută pe acele meleaguri, drumurile sunt aproape inexistente pentru a ajunge la cele 80 de suflete care mai trăiesc acolo. Oamenii sunt blânzi contra condițiilor aspre de viață și a nepăsării celor care ar trebui să dea o mână de ajutor pentru a facilita condițiile de trai. Și acolo, în satul acesta, în urmă cu un an, după ce am am stat de vorbă cu câțiva dintre săteni pentru a ne cunoaște, mi-am așezat pe unul dintre dealuri butelia și masa de camping, oalele, ingredientele și sub ușoara atingere a unui frig de iarnă care călătorește alături de un Soare mai puțin călduros, am pregătit o rețetă care nu mă gândeam că va ajunge și la voi, într-o sâmbătă dintr-un an 2019.

Rețeta e simplă, din categoria confort food, mai ales dacă alegeți să gătiți afară, unde trebuie să te adaptezi în funcție de ceea ce ai. Pastele de casă le cumpăr întotdeauna din piețele din Arad, de la cei care nu fac compromisuri legate de calitatea și cantitatea ingredientelor, folosesc grâu dur și au o gamă diversificată de produse. Cam aceasta e și cheia succesului unei rețete cu paste: să folosiți produse de calitate superioară.  Eu am folosit atunci fusilli, pentru că îmi place forma lor și din oraș am avut cumpărate ingredientele, cât mai puține, pentru a nu-mi îngreuna bagajele. Știți cum se spune, oricum simplitatea nu denotă lipsă de profunzime. Așadar, o rețetă simplă poate naște filosofii culinare și sufletești.

Ingrediente: (pentru două persoane)

- 200 g paste de casă 

-150 g piept de pui 

-un ardei roșu gras

-7-8 roșii cherry 

-o ceapă 

-4-5 căței de usturoi

-300 g ciuperci champignon (brune sau albe)

-100 ml suc de roșii

-pătrunjel

-ulei

-sare, piper.

 

Mod de preparare:

Cum ideea e să te bucuri de natură cât mai mult, fără a fi distras de alte activități, și modul de preprare al mâncărurilor trebuie să decurgă pe același principiu.

 Se pune puțin ulei, se călește ceapa tocată cubulețe împreună  cu ciupercile, ardeiul și pieptul de pui cam 4-5 minute. 

Se adaugă apoi sucul de roșii, roșiile cherry și usturoiul zdrobit, puțină apă și se lasă la gătit pentru încă 15 minute. Se adaugă și pastele, se fierb în sos, condimentăm cu sare și piper  și servim cu pătrunjel proaspăt (eu nu am avut nici busuioc, nici parmesan dar voi puteți adăuga tot ceea ce vă place). Nu am avut nevoie de zahăr pentru a stinge aciditatea roșiilor deoarece roșiile au fost coapte și dulci.

Simplu și rapid, cum s-ar zice. 

Eu vă îndemn să încercați cât mai des să gătiți în natură și să vă bucurați de fiecare zi a vieții voastre! 

 Un An Nou aducător de împliniri și bucurii să aveți! Pe curând, cu o nouă rețetă Din Bucătăria Lui Eliss!

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.