Cultură Religie Ultima oră Externe
52 de persoane s-au convertit la Ortodoxie în Congo. Au primit Taina Botezului chiar în Ajunul Crăciunului
52 de persoane s-au convertit la Ortodoxie în Congo. Au primit Taina Botezului chiar în Ajunul Crăciunului
27/12/2019 ⋅ 0 comentarii

Mitropolitul Pantelimon de Congo-Brazzaville și Gabon (Patriarhia Alexandriei) a botezat marţi, în ajun de Crăciun, 52 de persoane. Slujba a avut loc în baptisteriul din apropierea Catedralei Sf. Dimitrie din Pointe-Noire, Congo, informează basilica.ro.

Înainte de slujbă, Înaltpreasfinţitul Părinte Pantelimon le-a explicat catehumenilor simbolismul Tainei Botezului, apoi le-a adresat un cuvânt de încurajare la începutul noii vieţi în Hristos.

Anul trecut, exact în aceeaşi perioadă, se converteau la Ortodoxie 117 persoane din Pointe Noire și Dolisie. Slujba Botezului a fost oficiată atunci tot de Mitropolitul Pantelimon la catedrala din Point-Noire.

Eparhia de Congo-Brazzaville și Gabon a fost înființată în anul 2012, iar în anul 2017 a fost ridicată la rangul de mitropolie.

Foto: Eparhia de Congo-Brazzaville și Gabon

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.