Național Din Arad Social Religie Ultima oră
Soția Părintelui din Rădești, absolventă a Seminarului de la Prislop, a trecut la cele veșnice la doar 22 de ani
Soția Părintelui din Rădești, absolventă a Seminarului de la Prislop, a trecut la cele veșnice la doar 22 de ani
27/11/2021 ⋅ 7 comentarii

Seara zilei de 26 noiembrie 2021 a așezat doliu în sufletele credincioșilor din Arhiepiscopia Aradului, familiei, prietenilor și colegilor soției Părintelui Dan Alexandru Gaiță din Parohia Rădești.  

La doar 22 de ani, doamna preoteasă Mihaela Valentina Gaiță a trecut la cele veșnice.   

Și dincolo de acest rând, dincolo de scrierea vârstei de 22 de ani, dincolo de această veste, cumva și cuvintele și-ar opri așternerea. Însă ar fi total nedrept a ne opri aici, fără a contura măcar un pic din chipul doamnei preotese. 

Era o fire veselă, optimistă, cu inima deschisă tuturor și oricând, aplecată cu multă dragoste spre copiii din comunitatea pe care împreună cu Părintele Alexandru o păstorea, cânta de deschidea cerul în inimile celor care o ascultau, iubea portul popular și iubea culoarea albastră. Iar când nașul său de cununie, Părintele Avram, ne-a spus că iubea nu mult, ci foarte mult, culoarea albastră, legătura cu cerul s-a creat fără prea mult efort. I-a cântat lui Dumnezeu cu tot sufletul așezat în voce, iar acum, pe un culoar de albastru, culoarea cerului, i-L duce înainte pentru a vorbi despre cele de pe pământ lăsate. 

Doamna preoteasă Mihaela Valentina Gaiță s-a născut în Câmpulung Moldovenesc, în urmă cu 22 de ani, a absolvit Școala Generală din Tîrnova, pentru ca mai apoi, pașii să îi fie purtați pe Calea Prislopului, unde a urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox „Sfânta Ecaterina” din incinta Mănăstirii unde mii de pelerini îl caută pe Părintele Arsenie Boca spre mângâiere. Aplecată cu dragoste asupra celor în suferință, a absolvit și Școala Postliceală Sanitară ,,Vasile Goldiș” din Arad. Familistă convinsă, s-a căsătorit, în urmă cu doar 2 ani și șase luni, cu cel împreună cu care aveau să aducă lumină și bucurie în sufletele credincioșilor din Parohia Rădești. Nu de mult, ci doar de 1 an și trei luni.  

Rădeștiul îi devenise acasă și nu precupețea niciun efort în a fi de folos comunității și a apropia copiii de Dumnezeu. Și nu putem să nu facem și noi mărturia dragostei ei față de aproapele, spunând că ultima dată când am întâlnit-o a fost chiar la un concert caritabil organizat de Parohia Prunișor pentru o fetiță de doar 9 ani diagnosticată cu o boală rară. Era acolo, în fața Altarului, cântând cu tinerii din Rădești, pentru a ajuta un copil greu încercat. 

Ieri, 26 noiembrie, în ziua de prăznuire a Sfântului Stelian, timpul pământesc al unei tinere care promitea mult s-a oprit pentru a face loc celui ceresc.  

Părintele Alexandru, părinții, nașii, prietenii, colegele de la Prislop, credincioșii din Rădești și nu numai vor face în timpul priveghiului acestor zile mărturia unui om bun, rugându-L pe Dumnezeu și pe Cuvioasa Parascheva, pe care doamna preoteasă Mihaela Valentina Gaiță a iubit-o atât de mult, cu sfinții să îi odihnească sufletul.  

Slujba Priveghiului va avea loc în această seară și mâine, începând de la ora 19.00, la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Rădești, iar luni, 29 noiembrie, Slujba Înmormântării, la Capela din Tîrnova. 

Dumnezeu să o odihnească în pace! 


*** 

Doamna preoteasă Mihaela Valentina Gaiță fusese intubată timp de aproape 5 săptămâni, în Ungaria, iar mai apoi în Spitalul din Oradea,  după ce se infectase cu virusul care a așezat mult doliu peste lume, peste țară, peste familii și prieteni.  


 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

29.11.2021 22:08
Gazdac Gazdac
Să o odihnească în pace, Bunul Dumnezeu ! Nu mai fiți răi.
29.11.2021 18:20
Miha
Dar ce importanta are dacă era sau nu vaccinata oameni buni !!!!
Au murit si vaccinati destui, asta e marea durere a voastră acum ??
Condoleanțe familiei si Dumnezeu să-i odihnească sufletul atât de tânăr și bun !!!
28.11.2021 23:03
Minodora
Asta contează pentru uni dacă era vaccinata ... am avut și eu o prietena ce a murit la 30 și ceva de ani prima întrebare a celor din jur dacă a fost vaccinata... oameni buni mai terminați cu tâmpeniile . Dumnezeu sa o primească în împărăția sa sincere condoleanțe familiei sa treacă peste aceasta durere
28.11.2021 23:01
Daniela
Slujba de inmormantare o va tine sotul dansei? Condoleante familiei ! 😔
28.11.2021 19:50
Cosofret Lucia
Doamna preoteasa nu a fost vaccinata.
Pentru cei care se întreabă de unde stiu:cumnata mea a fost colega de seminar și prietenă foarte bună cu doamna preoteasa.
28.11.2021 17:53
Roxana Prejban
Pai tocmai pentru ca ,mai mult ca sigur era vaccinată,nu scrie nimic despre asta! Zic si eu
28.11.2021 16:42
Maria Gligor
Îmi spuneți vă rog dacă doamna a fost vaccinata că nu se specifică nicăieri acest lucru? Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace! 😪