Național Life
Proiecție de lumină și culoare pe sediul MAI, în memoria Eroilor Revoluției din 1989
Proiecție de lumină și culoare pe sediul MAI, în memoria Eroilor Revoluției din 1989
22/12/2019 ⋅ 0 comentarii

Elemente de lumină şi culoare în memoria eroilor martiri căzuţi la Revoluţia din decembrie 1989 au fost proiectate, duminică, pe sediul fostului Comitetului Central al PCR, în prezent sediu al Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, Tricolorul României, "1989", lumânări aprinse, precum şi numele celor căzuţi la Revoluţie au fost proiectate pe zidurile MAI, iar cele peste o mie de persoane care s-au adunat în faţa instituţiei din Piaţa Revoluţiei au aprins lumânări şi au ţinut un moment de reculegere la Monumentul eroilor căzuţi în decembrie 1989.

Au depus coroane de flori, au aprins lumânări şi au ţinut la rândul lor un moment de reculegere preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, ministrul de Interne, Marcel Vela, preşedintele Asociaţiei 21 decembrie 1989, Teodor Mărieş, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, alţi oficiali.

Revoluţionarii Nicoleta şi Cătălin Giurcanu au făcut apelul solemn prin rostirea numelor eroilor martiri căzuţi în Decembrie 1989.

Evenimentul de lumină şi culoare, organizat de Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu Guvernul Romaniei, Asociaţia Geeks For Democracy şi Asociaţia 21 Decembrie a continuat cu proiectarea unor imagini inedite din perioada 1945-1989, precum şi imagini din zilele Revoluţiei din decembrie 1989.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au ajuns duminică seara la marşul de comemorare a victimelor Revoluţiei Române, care se desfăşoară în Piaţa Universităţii. Ei au plecat alături de sutele de participanţi, într-un marş de comemorare a Revoluţiei Române, care a avut ca punct de pornire Piaţa Victoriei, cu traseul Piaţa Universităţii - sediul Ministerului de Interne.

Sursa: Agerpres

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.