Național Din Arad Ultima oră
Un polițist din vestul țării a cucerit vârful Island Peak (6.189 m), din Munţii Himalaya
Un polițist din vestul țării a cucerit vârful Island Peak (6.189 m), din Munţii Himalaya
13/10/2021 ⋅ 0 comentarii

Un polițist din vestul țării a cucerit vârful Island Peak (6.189 m), din Munţii Himalaya.

Vârful Island Peak (6.189 m) este apreciat ca fiind unul dintre "vârfurile tehnice" din Munții Himalaya, comparabil cu Everestul.

Alpinistul Radu Pavel, din Brad, a început urcuşul spre vârful Island Peak marţi dimineaţa şi a fost nevoie să traverseze mai multe pasaje peste crevase şi să se folosească de coardă pentru a ajunge până pe culme.

"Ascensiunea a fost deosebit de dificilă, a început la ora 00,45, şi la ora 07,15 Radu Pavel a atins vârful, după multe urcări pe coardă şi pasaje delicate peste crevase. Temperatura la începutul ascensiunii a fost de minus 25 grade Celsius, fără să treacă de 0 grade pe parcursul ascensiunii", a scris pe pagina de socializare primarul municipiului Brad, Florin Cazacu. 

Până la Tabăra de Bază Everest, polițistul alpinist Radu Pavel a fost însoţit de Alexandru Todor, poliţist local în municipiul Brad.

Sâmbătă, cei doi alpinişti au reuşit să cucerească vârful Kallapatar (5.643 m).

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.