Național Ultima oră Externe
Alergători și veterani de război din Moldova, în premieră la „Ștafeta Veteranilor” organizată de Invictus România
Alergători și veterani de război din Moldova, în premieră la „Ștafeta Veteranilor” organizată de Invictus România
12/10/2021 ⋅ 0 comentarii

Alergători şi veterani de război din Republica Moldova vor participa, pentru prima dată, în ultra maratonul „Ştafeta Veteranilor”, organizat de Asociaţia Invictus România în memoria eroilor căzuţi în serviciu. 

Participanţii vor parcurge în alergare 3800 de kilometri pe trei trasee albastru, galben şi roşu, simbolizând tricolorul.

În premieră, în această acţiune, a fost inclusă porţiunea Chişinău – Iaşi. Sportivi amatori, membri ai Asociaţiei Veteranilor de Război „Credinţă Patriei” şi Asociaţiei Run Moldova, vor alerga 150 de kilometri timp de două zile, conform infoprut.ro.

Alergătorii din Republica Moldova vor porni pe 12 octombrie 2021, ora 9.00, din preajma Cimitirului Eroilor de pe bd. Decebal 17. 

Ştafeta veteranilor se află la ediţia a VIII şi a luat startul pe data de 1 octombrie, pe traseul albastru, din faţa Mausoleului Eroilor din Mărăşeşti.

Pe cele trei trasee ale ştafetei, albastru, galben şi roşu, de la Mărăşeşti, Făgăraş şi Chişinău, până la Carei, vor alerga câteva mii de participanţi. Finalul va fi pe data de 25 octombrie, la Monumentul Ostaşului Român din Carei.

Foto: infoprut.ro

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.