Ultima oră Externe
Premiul Nobel pentru Economie, câștigat în 2021 de cercetătorii David Card, Joshua Angrist și Guido Imbens
Premiul Nobel pentru Economie, câștigat în 2021 de cercetătorii David Card, Joshua Angrist și Guido Imbens
11/10/2021 ⋅ 0 comentarii

Premiul Nobel pentru Economie a fost atribuit, luni, la Institutul Karolinska din Stockholm, economiştilor David Card, Joshua D. Angrist şi Guido Imbens pentru „contribuțiile empirice la economia muncii” și „contribuțiile metodologice la analiza relațiilor de cauzalitate”, informează site-ul oficial nobelprize.org, citat de Digi24.

Premiul este împărţit de David Card din Canada, pe de o parte, şi de americanii Joshua D. Angrist şi Guido W. Imbens, pe de altă parte.

Laureaţii din acest an au demonstrat că pot exista răspunsuri la multe din marile întrebări ale societăţii. Soluţiile lor susţin utilizarea experimentelor naturale, situaţii care decurg din viaţa reală care seamănă cu experimentele aleatorii.

Folosind experimentele naturale, David Card a analizat efectele pieţei muncii asupra salariului minim, imigraţiei şi educaţiei. Joshua D. Angrist şi Guido W. Imbens au fost recompensaţi „pentru contribuţiile lor metodologice la analiza relaţiilor cauzale”, notează CNN. 

Toţi trei îşi desfăşoară cercetările în Statele Unite: David Card la Universitatea Berkeley din California, Joshua D. Angrist la Massachusetts Institute of Technology (MIT), iar Guido W. Imbens la Stanford.

Premiul constă într-o medalie de aur, o diplomă şi suma de 10 milioane de coroane suedeze, adică aproximativ 980.000 de euro. Acesta va fi decernat în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la data de 10 decembrie, la Oslo, dacă situaţia sanitară o va permite.  

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.