Național Ultima oră
Pompierul român care a câștigat „Ultra Bolivia Race”, întâmpinat cu aplauze de colegi
Pompierul român care a câștigat „Ultra Bolivia Race”, întâmpinat cu aplauze de colegi
10/10/2021 ⋅ 0 comentarii

Pompierul Iulian Rotariu, care a câștigat recent ultra-maratonul din Bolivia, a fost întâmpinat, duminică, cu aplauze de conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, dar şi de colegii săi.

El a primit din partea ISU un buchet de flori şi un tort cu imaginea sfârşitului cursei de la "Ultra Bolivia Race".

Câştigătorul de la "Ultra Bolivia Race" susţine, conform Agerpres, că a fost motivat să termine cursa, dar şi să o câştige de copiii cu autism, a căror cauză o reprezintă, subliniind că întotdeauna "învinge cel care se învinge".

"La sfârşitul acestei curse am zis tuturor: nu eu, Iulian Rotariu, am câştigat cursa din Bolivia, ci copiii cu autism a căror cauză o prezint sau o reprezint. (...) Un merit foarte mare în toată cursa asta, psihic, a fost cauza copiilor pe care îi reprezint. A fost foarte important pentru mine că organizatorul, Canal Aventure, nu a promis, dar încearcă să sprijine această cauză. Mereu am zis că aceşti copilaşi, care sunt ai noştri, nu îşi termină cursa şi eu mi-o termin"

Iulian Rotariu a stabilit un nou record la "Ultra Bolivia Race", obţinând un timp cu 1 oră 32 de minute şi 17 secunde, mai bun decât al câştigătorului ediţiei din 2018.

Povestea începutului participării la cursele de ultramaraton a fost relatată de Ministerul Apărării Naționale, pe pagina de socializare. 

„Povestea lui Iulian Rotariu începe acum 13 ani, când fiul său, în vârstă de trei ani pe atunci, era supus unei operații pe cord.  Iulian, ca orice părinte, avea emoții, mari emoții. Pentru a le alunga, a început să alerge în jurul spitalului și a făcut-o fără oprire, timp de 9 ore. A fost oprit doar de soţia sa, care i-a spus că operaţia s-a terminat. Fusese un succes, iar copilul avea şanse mari să trăiască.
În lungile ore de recuperare, cât a fost nevoit să stea alături de fiul său, Iulian alerga pe o pistă aflată într-un parc din apropierea spitalului.  Aşa se simţea aproape de el, la fel ca în timpul operaţiei. Când cel mic a aflat de pasiunea tatălui, l-a încurajat şi i-a împărtăşit sentimentul că aleargă într-adevăr împreună. Atunci și-a dorit să participe la cursele de ultramaraton… pentru fiul său.”


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.