Național Ultima oră Externe
Echipa de robotică AutoVortex România și-a demonstrat încă o dată talentul, la Expo Dubai 2020
Echipa de robotică AutoVortex România și-a demonstrat încă o dată talentul, la Expo Dubai 2020
08/10/2021 ⋅ 0 comentarii

Echipa de robotică AutoVortex s-a întors astăzi acasă, după și-a demonstrat încă o dată talentul, la Expo Dubai 2020.

Echipa de robotică AutoVortex România a participat la ExpoDubai 2020, la începutul lunii octombrie, la invitația Ministerului Afacerilor Externe din România.

„Special pentru expoziția EXPO DUBAI 2020, echipa de robotică susținută de Rompetrol a creat un robot umanoid, care interacționează cu vizitatorii. Este un robot construit și programat integral de către echipa de robotică AutoVortex Romania, care va interacționa în perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022 cu cei peste 25 de milioane de vizitatori din întreaga lume, așteptați atât fizic, cât şi în mediul online la eveniment. De asemenea, vizitatorii pot testa roboții campioni si pot afla povestea și aventurile AutoVortex Romania direct de la elevii și studenții români.”, au precizat reprezentanții echipei, pe pagina de socializare. 

Pavilionul României la evenimentul EXPO DUBAI 2020, cu o suprafaţă de circa 1.000 de metri pătraţi, a ilustrat simbolic operele unor creatori români din domeniile artistic şi al cercetării ştiinţifice, precum Constantin Brâncuşi, George Enescu, Grigore Antipa şi Nicholas Georgescu-Roegen. Acesta înglobează şi interconectează o serie de teme secundare: turism, apă, tehnologie şi educaţie, componente reprezentative pentru România, ilustrate într-o nouă perspectivă.

Proiectul Pavilionului s-a bazat, mai spune echipa de robotică a României, pe o abordare dinamică, integrând modalităţi alternative şi complementare de comunicare cu publicul, mijloacele multimedia jucând un rol esenţial. Pavilionul României s-a înscris în programul prin care organizatorii au invitat în spaţiul expoziţional grupuri de elevi. 

Foto: AutoVortex


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.