Național Cultură Religie Ultima oră
Concert vocal-simfonic în cinstea Sfintei Cuvioase Parascheva, la Opera Naţională Română din Iaşi
Concert vocal-simfonic în cinstea Sfintei Cuvioase Parascheva, la Opera Naţională Română din Iaşi
09/10/2021 ⋅ 0 comentarii

La Opera Naţională Română din Iaşi va fi susţinut un concert vocal-simfonic în cinstea Sfintei Cuvioase Parascheva, în data de 12 octombrie 2021, începând cu ora 18:30, informează informează Basilica.ro.

Oratoriul este intitulat Chemări spre mântuire. Pelerini la Sfânta Cuvioasă Parascheva. Realizat de compozitorul Viorel Munteanu, spectacolul reprezintă o expresie a recunoştinţei faţă de Sfânta Parascheva şi un omagiu adus numeroşilor pelerini care vin an de an la Iaşi, se menţionează pe Doxologia.

Desfășurat sub bagheta dirijorului exponent al școlii de dirijat ieșene, maestrul Bogdan Chiroșcă, spectacolul se va bucura de prezența soliștilor Ana Maria Donose (soprană), Alice Maftei (soprană), Mihaela Blându (mezzosoprană), Petru Pavel (tenor), Daniel Mateianu (bas), a Corului Operei Naționale Române Iași (dirijor Manuel Giugula), a Orchestrei Operei Naționale Române Iași, dar și a Corului de Copii al Municipiului Iași (dirijor Raluca Zaharia) și a Corului Academic „Byzantion” (dirijor Adrian Sîrbu).

 Bilete pot fi achiziționate de pe site-ul operaiasi.ro, dar și de la Agenția de bilete, situată în foaierul Operei din Iași.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.