Național Ultima oră
Doi cercetători din Academia Română, distinşi de American Chemical Society cu Medalia „Cristofor Simionescu“
Doi cercetători din Academia Română, distinşi de American Chemical Society cu Medalia „Cristofor Simionescu“
08/10/2021 ⋅ 0 comentarii

Cercetătorii MARIA CAZACU, de la Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni“ din Iaşi şi CĂLIN DELEANU, de la Centrul de Chimie Organică „Costin D. Neniţescu“ din Bucureşti au fost distinși de prestigioasa American Chemical Society cu MEDALIA „CRISTOFOR SIMIONESCU“ pentru Chimie Macromoleculară., informează Academia Română.

Evenimentul a avut loc în data de 7 octombrie 2021, în cadrul Conferinţei internaţionale „Progress in Organic and Macromolecular Compounds – MACRO“, ediția a XXVIII-a, desfășurată la Iași în perioada 7-9 octombrie 2021. Ceremonia de decernare a avut loc la Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni“ din Iaşi, medalia fiind înmânată de către prof. Raluca-Ioana Ştefan-van Staden, preşedintele filialei internaţionale din România a American Chemical Society.

Medalia „Cristofor Simionescu“ pentru excelenţă în domeniul chimiei macromoleculare a fost instituit de American Chemical Society în anul 2015.

Foto: Academia Română

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.