Național Ultima oră Externe
Un monument al eroilor români din Primul Război Mondial, ridicat într-un oraș din Italia
Un monument al eroilor români din Primul Război Mondial, ridicat într-un oraș din Italia
07/10/2021 ⋅ 0 comentarii

Un monument al eroilor români din Primul Război Mondial a fost ridicat în orașul Bolzano din regiunea Trentino-Tirolul de Sud a Italiei. 

Proiectul a fost realizat de Ministerul Apărării Naţionale, prin Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, cu sprijinul Ministerului Apărării din Italia, prin Comisariatul General pentru Omagierea Morţilor în Război, în baza prevederilor unui acord interguvernamental privind mormintele de război.

Astfel, miercuri, 6 octombrie, la Cimitirul militar italian din Bolzano au fost recepționate lucrările de construire a monumentului românesc. 

La eveniment au participat colonelul Gianpaolo Franchi din cadrul Comisariatului General pentru Omagierea Morţilor în Război şi o delegaţie a Ministerului Apărării Naționale din România condusă de colonelul Iulian Barbu, ataşatul român al apărării la Roma.

„Mărturie a sacrificiului eroilor români care au decedat în timpul Primului Război Mondial şi îşi dorm somnul de veci pe teritoriul Italiei , opera comemorativă de război românească de la Bolzano oferă un cadru necesar desfăşurării ceremoniilor comemorative cu prilejul sărbătoririi unor evenimente cu semnificaţie istorică pentru statul român, cum ar fi Ziua Naţională a României, Ziua Armatei României, Ziua Eroilor și altele”, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.