Național Din Arad Social Ultima oră
O nouă acţiune de donare de sânge organizată de Jandarmerie şi Patriarhia Română
O nouă acţiune de donare de sânge organizată de Jandarmerie şi Patriarhia Română
07/10/2021 ⋅ 0 comentarii

Un număr de 1.000 de jandarmi sunt aşteptaţi la centrele de transfuzie sanguină din ţară, joi şi vineri, în cadrul unei noi acţiuni de donare de sânge organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi Patriarhia Română.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri Agerpres de Patriarhia Română, în Bucureşti sunt aşteptate, la Sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, 110 cadre din componenţa Inspectoratului General, a Direcţiei Generale a Jandarmeriei Române şi a Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române.

"Alături de jandarmi vor fi prezenţi şi voluntarii Paraclisului Catedrale Naţionale. Ca de fiecare dată, voluntarii CMN vor dona şi se vor ocupa de organizarea şi aprovizionarea cu apă, ceai, cafea şi produse alimentare necesare înainte şi după actul medical desfăşurat pe parcursul celor două zile de donare", precizează sursa citată.

Campania "Donează sânge, salvează o viaţă!" a debutat în anul 2013, la iniţiativa părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru, cel care este şi coordonatorul proiectului, şi se derulează cu binecuvântarea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Din 2013 şi până acum s-au recoltat 2.450 litri de sânge de la 35.000 de donatori fideli.

Începând cu anul 2014, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis extinderea campaniei la nivel naţional şi internaţional.


Foto: Jandarmeria Română

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.