Național Diverse
”Alpinistul cu ochii albi”. Alex Benchea, primul alpinist român nevăzător care a cucerit vârful Kilimanjaro
”Alpinistul cu ochii albi”. Alex Benchea, primul alpinist român nevăzător care a cucerit vârful Kilimanjaro
20/12/2019 ⋅ 0 comentarii

Alex Benchea, un tânăr nevăzător din Cluj, își spune ”alpinistul cu ochii albi” și vrea să arate tuturor, că în ciuda dizabilității, poate să atingă performanțe importante pentru orice sportiv.

Și a și reușit! Alex a reușit să ajungă pe Kilimanjaro, cel mai înalt munte din Africa, deși este nevăzător. 

Conform libertatea.ro, Alex a fost însoțit în alpinistul Cosmin Andron pentru a cuceri plafonul Africii. Legitimat la Clubul „Climb Again” din București, tânărul clujean s-a hotărât în urmă cu o lună să escaladeze vârful Kilimanjaro, însă, pentru acest lucru, avea nevoie de bani și de un însoțitor. Alex Benchea și Cosmin Andron au plecat din București pe 10 decembrie. Cinci zile mai târziu, alpinistul nevăzător a reușit să urce pe vârful Kilimanjaro (5.895 de metri). 

”E foarte fain aici. Nu mă las până nu duc steagul pe vârf”, a spus tânărul, înainte de a începe ascensiunea pe creastă. Anunțul reușitei sale a fost făcut, duminică, 15 decembrie, de ghidul său, Cosmin Andron. 

”Este un alpinist adevărat, un atlet care are caracteristicile necesare alpinismului la altitudine și a fost o plăcere și o onoare să fiu ghidul unui tânăr român total nevăzător. Este o realizare pe care mulți dintre noi o considerăm imposibilă, dar Alex este printre acei oameni care visează la realitate și face orice pentru a-și împlini visele”, a spus Cosmin Andron, alpinistul care l-a însoțit pe Alex Benchea.

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.