Național Ultima oră Externe Cultură
John Malkovich va juca rolul marelui dirijor Sergiu Celibidache în filmul „Cravata galbenă”
John Malkovich va juca rolul marelui dirijor Sergiu Celibidache în filmul „Cravata galbenă”
18/09/2021 ⋅ 0 comentarii

Actorul John Malkovich îl va interpreta pe legendarul dirijor clasic Sergiu Celibidache într-un nou film intitulat „The Yellow Tie” (Cravata galbenă), relatează Variety.

Bazat pe un scenariu scris de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi și James Olivier („Octav”), filmul biografic va explora viața lui Celibidache, unul dintre cei mai controversați dirijori din lume, considerat alternativ un geniu și un nebun de către lumea convențională a muzicii clasice.

„Sunt încântat și onorat că mi se oferă ocazia de a interpreta rolul dirijorului Sergiu Celibidache”, a spus Malkovich, citat de variety.com.

Sergiu Celibidache, născut în România, a fost dat afară din casa familiei în adolescență, după ce a dezvăluit că intenționa să urmeze o carieră în muzica clasică.

După perioade în care a rămas fără un adăpost, a câștigat în cele din urmă un concurs pentru a deveni cel mai tânăr dirijor al Orchestrei Filarmonicii din Berlin și a devenit unul dintre cei mai renumiți dirijori ai secolului al XX-lea.

A fost celebru pentru că a refuzat să lanseze înregistrări ale muzicii sale, despre care susținea că nu ar avea același efect în afara unei săli de concert.

Lungmetrajul urmează să fie filmat în România în primăvara/vara anului 2022, John Malkovich urmând să joace rolul lui Celibidache în anii de apus ai compozitorului. Castingul este încă în curs de desfășurare pentru o versiune mai tânără a muzicianului. 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.