Național Ultima oră
Veteranul de război Ilie Popa, sărbătorit la 102 ani
Veteranul de război Ilie Popa, sărbătorit la 102 ani
14/09/2021 ⋅ 1 comentarii
Zi de sarbatoare in cadrul Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi Filiala Arges si a Asociatiei Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sucursala Arges. Cu o frumoasa vreme de toamna, membrii celor doua asociatii au sarbatorit cei 102 de ani ai veteranului de razboi POPA I. ILIE din com. Sapata, jud Arges.
La acest eveniment deosebit au fost prezente oficialitati ale comunei Sapata conduse de primarul urbei d-l MICUT LAURENTIU IONUT din partea ANVR Filiala Arges –A.M.V.V.D.Arges, vicepresedinte adj pr.rtr. DAN ARSENESCU, dl. Minca Nicolae membru AMVVD Arges si membri ai familiei celui sarbatorit. 
Nascut la 11.09.1019  in satul Banaresti, com.Sapata, jud Arges a participat la cel de-al doilea Razboi Mondial in perioada 22 iunie 1941 cand la ordinul Maresalului Ion Antonescu, Armata Romana a trecut Prutul pentru eliberarea Basarabiei, participand si la campania din Odesa pana in octombrie 1941.
Participa ca si combatant pe Frontul de Est cu Scoala de Subofiteri de Aviatie ca servant de tun in perioada anului 1943. Odata cu terminarea razboiului este trecut la vatra in februarie 1944.
,,Cea mai durerosa amintire in afara razboiului este faptul ca am asistat la locul asasinarii lui Armand Calinescu primministru al Romaniei in 21 sept. 1939,, ne-a spus distinsul veteran de razboi.
Distinsul veteran este singurul veteran de razboi in viata din com. Sapata, jud. Arges.
Vicepresedintele A.N.V.R. –A.M.V.V.D. Arges
                Adj.pr.r. Dan Arsenescu

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

14.09.2021 17:35
Plesu Cornel
La multi ani cu sănătate!
Onoare și respect !!!