Național Ultima oră
Ultramaratonistul Tibi Uşeriu a luat startul în Tor des Geants 2021, una dintre cele mai solicitante curse din Europa
Ultramaratonistul Tibi Uşeriu a luat startul în Tor des Geants 2021, una dintre cele mai solicitante curse din Europa
12/09/2021 ⋅ 0 comentarii

Ultramaratonistul Tibi Uşeriu a luat startul în Tor des Geants 2021, una dintre cele mai solicitante curse din Europa care se desfăşoară în Munţii Alpi pe o distanţă de 330 de kilometri.

„Tibi s-a întors la startul competiției Tor des Geants, după trei încercări pe care nu a reușit să le ducă la capăt. Este o cursă de 330 de km, prin Alpii italieni, cu o diferență de nivel de 24000 de m. Adică nu-i deloc simplu. Anduranța de a reveni și a merge mai departe, în speranța ca la un moment dat va ajunge la capătul acestei curse, îl face pe Tibi ambasador Via Transilvanica, mai mult decât l-ar fi făcut o victorie imediată. În acest proiect este vorba despre cum continuăm drumul, atunci când pare că am rămas fără resurse.”, au scris cei de la Tășuleasa Social pe pagina de socializare. 

"Au trecut, chiar nu ştiu cum, 12 ani de când am revenit pe meleagurile copilăriei mele, după o lungă şi nebunească perioadă petrecută printre străini, în recluziune, avânt timp berechet pentru a reflecta la viaţa mea. Fratele meu Alin a pregătit terenul. Locul s-a schimbat de când îl ştiam. Traumele şi teroarea au devenit altceva - uşi larg deschise pentru o nouă identitate. Copilul înfometat şi chinuit slujind vaci şi oi prin păduri încălţat cu ciubote de gumă cu 3 numere mai mari a făcut loc unui om mare, cu planuri mari, trăind printre oameni mari, cu scopuri imense şi visuri nebuneşti. Asta e familia mare Tăşuleasa, cea care m-a ajutat să devin un om cu totul nou, schimbat, cu alte valori şi idealuri. Aici am învăţat că lucrurile cu adevărat preţioase se construiesc în timp lung, cu pasiune. Aici am învăţat vorba asta care ne mână-n luptă mai departe, indiferent cât de disfuncţională e ţara: "uşor poate oricine". Despre răbdare, anduranţă şi greutăţi e vorba şi pe calea noastră de lung parcurs: Via Transilvanica. Împreună cu toată echipa visăm ca acest drum să devină unul din traseele de anduranţă emblematice ale Europei. Când alerg pe acest traseu al nostru alerg mereu visând lucruri măreţe. Acum m-am întors la Tor de Geants. E o competiţie superbă, pe care am ratat-o de 3 ori din diverse motive. Nimic nu te învaţă mai multe decât o înfrângere. Teoria mea e că mereu trebuie să te întorci la locul traumei pentru a mai încerca o dată. Asta o să fac - o să dau tot ce am mai bun, încercând să frâng blestemul. Va fi frumos, va fi greu, va fi totul la limită. Dar no, "uşor poate oricine".Mulţumesc, Tasuleasa Social si ALIAT Târgu Mures  pentru tot sprijinul vostru", a scris Uşeriu pe Facebook.

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.