Național Ultima oră Externe
Emma Răducanu a scris istorie la US Open după calificarea în semifinale
Emma Răducanu a scris istorie la US Open după calificarea în semifinale
09/09/2021 ⋅ 0 comentarii

Emma Răducanu (150 WTA) s-a calificat în semifinalele US Open, după 6-3, 6-4 cu Belinda Bencic (12 WTA), campioana olimpică de la Tokyo.

 Sportiva de doar 18 ani, care reprezintă Marea Britanie, dar al cărei tată este român, a început meciul timorată, motiv pentru care a pierdut primele două game-uri, așa cum s-a întâmplat, de altfel, și în optimi, în duelul cu Shelby Rogers, însă nivelul jocului Emmei Răducanu a crescut vizibil din game-ul trei, iar ritmul a fost menținut pe întreaga durată a actului inaugural, câștigat la 3.

Emma Răducanu a reușit o prestație solidă și în setul doi, pe care l-a câștigat la 4, ceea ce i-a adus calificarea în semifinalele US Open.

Sportiva de doar 18 ani a devenit, astfel, prima jucătoare din istorie care ajunge în semifinalele US Open după ce a început competiția în calificări.

Calificarea în semifinalele US Open reprezintă atât o performanță sportivă remarcabilă pentru Emma Răducanu, cât și o realizare importantă din punct de vedere financiar.

Odată cu atingerea acestei faze a competiției, Emma Răducanu și-a asigurat un cec de 675.000 de dolari. Până la US Open, sportiva care reprezintă Marea Britanie câștigase strict din tenis 303.000 de dolari, astfel că jucătoarea de 18 ani se apropie de primul milion de dolari făcut din tenis.

Prezența în semifinalele US Open i-a adus Emmei Răducanu și accederea în Top 100 WTA.

Sursa: Digisport.ro

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.