Național Ultima oră Cultură
Eroii de la Turtucaia, comemorați după 105 ani. Moment emoționant pentru un militar care s-a rugat la mormântul străbunicului său
Eroii de la Turtucaia, comemorați după 105 ani. Moment emoționant pentru un militar care s-a rugat la mormântul străbunicului său
06/09/2021 ⋅ 0 comentarii

A avut loc ceremonia militară și religioasă în memoria eroilor căzuți la Turtucaia, în anul 1916. 

În luptele de acum 105 ani, au participat militari: români, bulgari și germani. O parte dintre ei își au mormântul în acest cimitir, dar și militari turci, căzuți în lupte pe teritoriul Bulgariei.  Drapelele arborate  ne amintesc de toate națiunile, care au eroi îngropați aici.

Ceremonia s-a desfășurat la Cimitirul International Turtucaia și a fost  organizată de Ministerul Apărării din Bulgaria și Muzeul Tutrakan. 

Au participat oficialități din Bulgaria, personal al consular Turciei de pe teritoriul Bulgariei. Din Romania au fost prezenți, ca în fiecare an, membri ai Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Sucursala Constanța și Asociației Naționale Cultul Eroilor Filiala Constanța.

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități Sucursala Constanța a fost reprezentată de președintele Sucursalei- Cristi Crăciun,  vicepreședintele Dănuț Cucoveanu și Ovidiu Oprea.

Camaradul Dănuț Cucoveanu  a participat și în calitate de urmaș al străbunicului, care  și-a pierdut viața în luptele de la Turtucaia și este înmormântat în acest cimitir.

Dumnezeu să îi odihnească pe toți eroii! 

Foto: Ovidiu Oprea

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.