Național Ultima oră
Forțele Navale Române au preluat comanda NATO a Operației Sea Guardian
Forțele Navale Române au preluat comanda NATO a Operației Sea Guardian
06/09/2021 ⋅ 0 comentarii

Forțele Navale Române au preluat comanda NATO a Operației Sea Guardian, în cadrul unei ceremonii care a avut loc, la bordul fregatei „Regina Maria”, aflată în baza militară din Augusta (Italia), sub comanda Comandamentului Forțelor Întrunite și a Comandamentului Maritim Aliat (MARCOM). 

Comanda Operației Sea Guardian, asigurată de comandorul Bogdan Vochițu, se va exercita, de la bordul navei-comandant, fregata „Regina Maria” (F 222), din dotarea Forțelor Navale Române. Din statul major al grupării face parte și un ofițer din forțele navale croate, conform politicii NATO de organizare a grupărilor.

Misiunile în perioada activării (OSG FOCOPS 21-5), care se vor desfășura în Marea Mediterană, vor fi executate de către platforme navale din Croația, Germania și Spania, conform angajamentelor naționale ale statelor membre NATO.

Operația Sea Guardian este o operație permanentă de securitate maritimă care are ca scop combaterea terorismului și diminuarea riscului altor amenințări la adresa securității maritime în Marea Mediterană. 

Corespondență transmisă MApN de lt. cdor. Nicoleta Burlacu

Foto: Cristian Vlăsceanu

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.