Național Din Arad Social Ultima oră Religie
Preotul nu merge doar cu botezul, ci și cu ghiozdanul. Zeci de copii din Groșeni, pregătiți de școală de părintele paroh
Preotul nu merge doar cu botezul, ci și cu ghiozdanul. Zeci de copii din Groșeni, pregătiți de școală de părintele paroh
06/09/2021 ⋅ 0 comentarii

Obișnuiți suntem ca preoții să meargă la casele credincioșilor din parohia încredințată spre păstorire atunci când sunt solicitați în mod deosebit pentru vreo problemă sau în Ajunul marilor sărbători, cu botezul.  

Dar cine a zis că începerea unui Nou An Școlar nu este o mare sărbătoare? Este, și este în cele mai profunde sensuri, de știm a vedea în prichindeii de astăzi ziua de mâine de la care avem atât de multe așteptări.  

Lucrurile sunt dureros de simple. Cu fiecare copil care merge la școală punem o solidă cărămidă zilei de mâine, iar cu fiecare abandon școlar, potențiala cărămidă o lăsăm să fie distrusă din fașă, șubrezind, prin indiferență, temelia zilei în care ne pusesem atât de multă nădejde de „mai bine”.  

Că începerea Anului Școlar este o sărbătoare a înțeles și Părintele Radu Sas din Parohia Groșeni a Arhiepiscopiei Aradului, același părinte pe care l-am întâlnit, împreună cu alți preoți arădeni, în multe alte activități menite a aduce zâmbet și bucurie pe chipurile copiilor.  

A mers, așadar, Părintele pe la casele copiilor din parohie, în ajun de mare sărbătoare, însă cu un altfel de botez.  

„Pregătește și tu un copil de școală”, la a doua ediție 

Deși doar de un an la Parohia din Groșeni, Părintele Sas începe a face o obișnuință din a duce copiilor din Groșeni ghiozdane gata echipate de școală, încercând ca de la an la an numărul beneficiarilor să fie tot mai mare. Anul acesta, 35 de copii din Groșeni s-au bucurat de darul oamenilor de suflet care au dat curs invitației părintelui de a pregăti un copil de școală.  

De ce? 

 Pentru că faptele bune așezate în ghiozdanele dăruite copiilor, împreună cu rugăciunile ce se vor săvârși la începutul Anului Școlar, „pentru ca să trimită asupra şcolarilor acestora duhul înţelepciunii şi al înţelegerii şi să le deschidă mintea şi cugetul şi să le lumineze inima lor spre primirea învăţăturilor celor bune”, vor fi puternice vâsle care vor ajuta corabia vieții lor să înainteze în siguranță spre acea zi de mâine pe care cu toții o vrem a fi altfel. O vrem mai bună, mai așezată, mai demnă decât cea de astăzi. 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.