Național Ultima oră Externe Religie
Pompierii români au dăruit două icoane Mănăstirii ”Sf. Ilie” din Grecia pe care au salvat-o din flăcări
Pompierii români au dăruit două icoane Mănăstirii ”Sf. Ilie” din Grecia pe care au salvat-o din flăcări
31/08/2021 ⋅ 0 comentarii

Cei 17 pompieri salvatori bihoreni plecaţi în misiune în Grecia au ajuns luni seară acasă, împreună cu comandantul Detaşamentului de pompieri al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care a fost mobilizat pentru cea de-a doua misiune în respectiva ţară, prim-adjunctul inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ''Crişana'' al judeţului Bihor, Csilik Alexandru Adrian, informează ISU ”Crişana” al judeţului Bihor.   

Pompierii militari bihoreni au participat, alături de ceilalţi 125 de salvatori români, la o nouă misiune de sprijin a pompierilor eleni în lupta cu incendiile care au devastat zone întinse din Grecia punând în pericol viaţa şi bunurile locuitorilor din această ţară.

În afara de experiența profesională acumulată, ultima misiune a avut o mare încărcătură emoțională și spirituală, se arată în comunicat. 

„În urmă cu două zile, ne-am deplasat la Mănăstirea Sf. Ilie din zona Vilia, mănăstire pe care am protejat-o zile întregi, și am dăruit mănăstirii un diptic cu cele două icoane de căpătâi ale creștinătății, respectiv a Mântuitorului și a Maicii Domnului. Maicile au fost emoționate și ne-au îmbrățișat, mulțumindu-ne pentru jertfa noastră de zi și noapte, prin care am înlăturat toate focarele care puneau în pericol locașul sfânt.” a spus Alexandru Csilik.

În semn de prețuire pentru profesionalismul de care au dat dovadă ministrul Afacerilor Interne, domnul Lucian Bode, a dispus înaintarea la gradul militar următor, la excepțional pentru cei care au reprezentat țara cu onoare în această misiune și acordarea de distincții, se mai arată în comunciat.

        Pompierii militari bihoreni care au participat la această misiune sunt: locotenent -colonel Csilik Alexandru – comandantul modulului român de intervenție (înaintat la gradul de colonel), căpitan Toth Arnold (înaintat la gradul de maior), plutonier Szmolen Adrian (înaintat la gradul de plutonier major), plutonier Buboi Lucian (înaintat la gradul de plutonier major), plutonier adjutant Popa Aron (înaintat la gradul de plutonier adjutant șef), plutonier adjutant Lucaciu Petru (înaintat la gradul de plutonier adjutant șef), plutonier adjutant șef Susa Călin, plutonier adjutant Szilagyi Ferencz (înaintat la gradul de plutonier adjutant șef), plutonier adjutant Gyori Olimpiu (înaintat la gradul de plutonier adjutant șef), plutonier major Naca Vlad (înaintat la gradul de plutonier adjutant), plutonier major Gherman Adelin (înaintat la gradul de plutonier adjutant), plutonier adjutant șef Popovici Teodor, plutonier adjutant șef Nagy Robert, plutonier adjutant Panea Mihai (înaintat la gradul de plutonier adjutant șef), plutonier adjutant Purza Florin (înaintat la gradul de plutonier adjutant șef), plutonier Țifra Valentin (înaintat la gradul de plutonier major) și plutonier major Totoi Raul (înaintat la gradul de plutonier adjutant).


Foto: ISU Bihor

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.