Național Ultima oră Externe
Pompierii români au salvat o mănăstire de maici din Grecia, deși totul în jur a ars
Pompierii români au salvat o mănăstire de maici din Grecia, deși totul în jur a ars
25/08/2021 ⋅ 0 comentarii

Pompierii români au salvat o mănăstire de maici din Grecia, deși totul în jur a ars, informează echipa TVR

„Pompierii români mobilizaţi în Grecia au avut cea mai grea intervenţie de până acum. Şi nu de puţine ori au constatat că nu pot face mai mult. Însă nu au renunţat şi au reuşit chiar să scape de foc o mănăstire de maici. Când au ajuns românii, câteva chilii deja ardeau. Dar şi focul poate fi îmblânzit.”, transmite stiri.tvr.ro.

Deși în România nu au fost incendii ca în Grecia, pompierii din țara noastră au știut exact ce să facă și cum să facă pentru a câștiga bătălia cu flăcările ce înaintau nemiloase în apropierea localității Vilia, din regiunea Attica. Astfel de cunoștinte se dobândesc prin exerciții, multe și epuizante, spun pompierii români. Dar chiar și așa, luni parcă a fost prea mult, până la un punct.

Imaginile arată dimensiunile nenorocirii abătute asupra unei părți din regiunea Attica.

Începând de luni seara, un grup de 11 pompieri români protejează mănăstirea de maici Sfântul Ilie aflată în zona Vilia. Totul a ars în jur, numai mănăstirea a scăpat. Și salvatorii ei au fost militarii români care au ajuns acolo în ultima clipă.

Românii sunt și acum în curtea mănăstirii grecești pe care o protejează pentru ca aceasta să nu devină o grămadă de scrum în vârf de munte, așa cum s-a întâmplat cu toată pădurea din jurul său.

Sursa: TVR

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.