Ultima oră Externe
Kabul, imaginea disperării: Aproape 650 de afgani au fost evacuați într-un singur transport
Kabul, imaginea disperării: Aproape 650 de afgani au fost evacuați într-un singur transport
17/08/2021 ⋅ 0 comentarii

Aproape 650 de afgani au fost evacuați din Kabul într-un singur transport, cu un avion militar american C-17 Globemaster III. Poza s-a viralizat pe internet, încă una din imaginile emblematice ale crizei pe care o trăiesc afganii care vor să fugă din țară după ocupația talibană. Capacitatea normală de transport de personal a avionului este de peste patru ori mai mică.

Sute de oameni înghesuiți unii în alții, pe jos, pe toată lungimea avionului - așa a arătat interiorul unui C-17 Globemaster III care a decolat de la Kabul, plin cu afgani care voiau să părăsească țara.

Avionul a evacuat 640 de afgani din țară, de peste 3 ori mai mult decât capacitatea lui de transport de personal. Foto: Defense One

Defense One, care a publicat poza, scrie că nu se intenționa evcacuarea atâtor oameni într-un singur transport, însă afganii pur și simplu s-au tras unii pe alții înăuntru prin rampa deschisă a avionului.

În loc să-i oblige să coboare, „echipajul a decis să decoleze”, a declarat un oficial pentru Defense One.

„Aproximativ 640 de afgani au coborât din avion la destinație”, a mai spus oficialul citat.

Avionul a zburat duminică, 15 august, de la Kabul în Qatar, mai menționează site-ul Defense One, citat de Digi 24.


Foto: Defense One

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.